Hirdetés

A NASA keresi a valódi galaxis őrzőjét, hogy megvédje a Földet

|

Ráadásul óriási fizetséget ígér mellé.

Hirdetés

Igen, jól olvastátok, a NASA valóban bolygóvédő állást hirdetett, ahol a pozíciót betöltő személy feladata gondoskodni róla, hogy ne szennyezze a Földet semmilyen kívülről érkező anyag, ami fordítva is működik, vagyis a kiküldött technológiáinkkal (szondák, más bolygókat vizsgáló robotok) mi se tegyünk véletlenül kárt a világűrben.

Hirdetés

Az elképzelés az ENSZ 1967-ben aláírt űrhajózási egyezményén alapszik, miszerint az űrhajókat indító országok tegyenek a földi űrszennyezés ellen. Az MSN.com arról számol be, hogy a NASA alkalmazottja 124 és 187 ezer dollár közti fizetést kap majd évente, ami magyar forintban 31,7 és 47,8 milliónak felel meg, de cserébe az állás teljes munkaidős elég gyakori utazgatásokkal, akár még az űrbe is.

A jelölt pozíciója három évre szól, amit két évvel hosszabbíthatnak meg. Aki szívesen kipróbálná magát valamelyik kedvenc sc-fi karakterének bőrében, jelentkezni itt lehet, egészen augusztus közepéig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.