Hirdetés

A NASA tudósai szörnyen pontatlannak vélik a Gravitációt

|

Hiába látványos, tudományos szempontból meg sem közelítik a valóságot a Gravitációban látott elképesztő események.

Hirdetés

A Gravitációt imádták a kritikusok, néhány díjat be is zsebelt és több mint 700 millió dollárt hagytok ott az emberek a kasszáknál érte szóval bátran kijelenthető, hogy Alfonso Cuarón sci-fi drámája sikeres volt. Akad azonban egy réteg a nézők között, akiket nem nyűgöztek le a látottak: a NASA tudósait. A BBC azoknak a nőknek szentelt egy videót, akik az űrkutatásban dolgoznak és ebben az anyagban rangsorolják a legjobb és legrosszabb világűrben játszódó filmeket. Utóbbi kategóriában a Gravitáció többször is említésre kerül.

Hirdetés

A Gravitáció gyenge szereplése a tudósok szemében azért is meglepő, mert még az olyan filmeknél is jobban szétszedték, mint a "Mars mentőakció", "Armageddon", "A vörös bolygó", "Majmok bolygója" vagy az "Űrgolyhók". Az egyik űrkutató legnagyobb problémája az volt a filmmel, hogy minden tönkre megy benne, ami csak tönkre mehet és nem szeretné, ha az emberek azt gondolnák, hogy a valódi eszközeik is ennyire megbízhatatlanok.

Egy másik, inkább már szőrszálhasogató észrevétel az volt, hogy amikor Sandra Bullock leveszi a szkafanderét, akkor egy aranyos alsóneműben van nem pedig pelenkában. Hát igen, olykor a filmkészítők kénytelenek feláldozni a realitást a művészet oltárán. Szerencsére készültek olyan sci-fi alkotások is, amelyeknek sikerül szépen tükrözniük a valóságot, így elnyerte a tudósok dícséretét a "Csillagok között", "A számolás joga", a "Mentőexpedíció" és az "Apollo-13" is. A teljes videót itt nézhetitek meg:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.