Hirdetés

Néhány év múlva vízre száll a Titanic másolata

|

Megvalósulni látszik a Titanic II elkészítése.

Hirdetés

A Titanic 1912-ben lezajlott tragédiája az emberiség egyik legismertebb modern katasztrófája. Számos alkotót megihletett már a legendás hajó, amelynek első útja egyenesen az óceán fenekére vezetett. Most nem egy filmkészítő vagy más művész veszi elő a Titanicot, hanem egy ausztrál üzletember, Clive Palmer határozta el, hogy egy az egyben lemásolja a hatalmas óceánjárót, hogy a ma embere is csodájára járhasson.

Hirdetés

Ha van egy kis déjá vu érzésed ezzel a hírrel kapcsolatban az nem meglepő, ugyanis először 2012-ben hallhattunk Palmer terveiről. A munkálatok a Titanic replikáján 2015-ben el is kezdődtek, de egy nézeteltérés Palmer cége és a kínai kormány között megrekesztette a műveletet. Mára azonban tisztázódott a helyzet és folytatódhat a hajó építése. A tervek szerint 2022-ben elindulhat első útjára a Titanic II. Palmer a következő nyilatkozatot adta:

"A Blue Star Line a tökéletes Titanic élményt fogja megalkotni. Az utasok egy olyan hajóra léphetnek, amelynek belseje tökéletesen megegyezik az eredetiével, míg a biztonságért és navigációért a legmodernebb 21. századi technológiák felelnek majd, ezzel biztosítva a gondtalan fényűző komfortot."

A Titanic II első körben az eredeti hajó útvonalát követi majd, azaz Southamptonból New Yorkba szállítja utasait. Később egyéb állomásokra is el fog jutni, hogy a világ minden táján megcsodálhassák az emberek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.