Hirdetés

Nem akárki kapta volna első körben a Mentőexpedíció főszerepét

|

A film alapjául szolgáló regény írója, Andy Weir nyilatkozott a szereposztással kapcsolatban.

Hirdetés

A Mentőexpedíció azon tradicionális nagyköltségvetésű filmek sorát erősíti, ahol egy filmsztár - jelen esetben Matt Damon - köré húznak fel egy komplett történetet. Azonban nem mindig volt úgy, hogy a Good Will Hunting és A Tégla szerepeiről ismert színész fogja alakítani a Marson ragadt űrhajóst, Mark Watneyt, hanem a 2010-es évek meglehetősen felkapott Channing Tatumje. 

Hirdetés

Channing Tatum rendkívül érdekes figura. Szemlátomást jól indult a karrierje, ugyanis a Lord-Miller rendezőpáros akció-vígjátékainak, a Jump Street-filmek társfőszerepét alakította Jonah Hill oldalán, de Tarantino havas weternjében, az Aljas nyolcasban is kapott, ha nem is túl sok, de annál jelentőségteljesebb jelenetet. Ugyanakkor ne felejtsük a Magic Mike-filmeket sem, ahol szintén parádézott - még ha a chippandale-mozik megosztóra is sikerültek. 

Látva a Mentőexpedíciót gyártó 20th Century Fox, hogy Tatum neve vonzza a pénzt és a nézőket, természetesen az anyagi érdekeket előtérbe helyezvén mindenképp őt akarták először a főszerepre. A készítőknek - beleértve A marsi íróját, Andy Weirt - azonban volt néhány szavuk a casting-javaslattal kapcsolatban: 

Amikor Matt Damon beadta a derekát a szerepre, nagyon örültünk neki. (...) A studió viszont rendkívül ragaszkodott ahhoz, hogy Channing Tatum kapja a főszerepet. Nem igazán értettem egyet velük, mert bár egy aranyos srácról van szó, nem az eszéről híres. Félreértés ne essék, Tatum egy intelligens ember, de általában nem ilyen karaktereket formál meg, hanem a cuki és / vagy menő figurát hozza a filmjeiben. Végül jött Matt, aki fantasztikus munkát végzett, és sikerült minden várakozást felülmúlnia.   

Talán kicsit erősebbek Weir szavai a kelleténél, de el kell ismerni, hogy Tatum a beskatulyázás áldozatául esett, holott (szerintem) egy tehetséges színészről van szó. Mindazonáltal a 600 millió dolláros összbevételből látszik, hogy Damon neve is "elegendő" volt ahhoz, hogy a studió és Ridley Scotték is büszkék legyenek a projektre.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.