Hirdetés

Nem fog Oscarért versenyezni a Tiszta szívvel

|

Azért ne szomorkodjunk.

Hirdetés

Röviden és tömören: akármennyire szurkoltunk, hogy zsinórban másodjára is összejöjjön a csoda, végül Till Attila csupaszív kerekesszékes akciófilmje, a Tiszta szívvel csak nem ment át a rostán, így hiába is keressük majd a később leszűkítésre kerülő 5-ös listán a Legjobb külföldi filmek jelöltjeinél. 

Hirdetés

Az Akadémia elöljáróban közzétett 9 címet, amit majd a későbbiek során (csak hogy fokozzák az izgalmakat) még leszűkítenek további 5-re, amiből aztán véglegesen kiválasztják azt az egyet, amit érdemesnek tartanak arra, hogy hazavigye az Oscar-díjat. De ez még nem minden, lévén hogy az Akadémia 1956-ban indította útjának a jelen tárgyalt kategóriát, ezért a soron következő 60.-at úgy fogják különlegesebbé tenni, hogy képgalériával és komplett címlistával készülnek (az összes eddigi nyertes előtt leteszik tiszteletüket). 

A nem-végleges jelöltlista így néz ki:

Svájc: Életem cukkiniként (Claude Barras)

Ausztrália: Tanna (Bentley Dean)

Dánia: A homok alatt (Martin Zandvliet)

Németország: Toni Erdmann (Maren Ade)

Irán: Az ügyfél (Asghar Farhadi)

Norvégia: The King's Choice (Eric Poppe)

Oroszország: Paradise (Andrey Konchalovskiy)

Svédország: Az ember, akit Ovénak hívnak (Hannes Holm)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.