Hirdetés

Nem George Lucas rendezte volna a Star Wars első részét

|

Hirdetés

És gondolom erre a legtöbben máris egy "Bárcsak!"-kal reagálnak. Noha mi nem rúgtunk bele annyira a Baljós árnyakba, mint a legtöbben, kétségtelenül a Star Wars-filmek legrosszabja az általános megegyezés szerint. Most azonban Az ébredő Erő premierje egyre jobban közeledik, mintha George Lucas renoméját is kezdenék kikezdeni, hiszen nemrég a rendező telekürtölte a sajtót, hogy hiába vett részt az új részben kreatív tanácsadóként, a Disney nem kért az ötleteiből, most pedig maga az Oscar-díjas rendező, Ron Howard vallott arról, hogy ő és két másik két nagynevű kollégája is ajánlatot kapott a rendezésre.

George alapvetően nem akarta megrendezni. Azt mondta, hogy beszélt Robert Zemeckisszel, Steven Spielberggel és velem harmaikként. Mindannyian azt mondtuk: "George! Ezt neked kellene megcsinálnod." Nem hiszem, hogy akkoriban bárki is a nyomdokaiba kívánt lépni. Megtiszteltetés volt, de ugyanakkor túlságosan is ijesztő.
Most abba ne menjünk bele, hogy a végeredmény milyen lett (majd Ti a kommentekben), de azért érdemes eljátszani a gondolattal, hogy Zemeckis milyen filmet rendezett volna, vagy Spielberg (habár E.T. és társai így is bekerültek egy kis cameora), de lehet, hogy csak túl udvariasak voltak és nem merték megmondani Lucasnak, hogy rossz a forgatókönyv. Mindenesetre a klasszikus-trilógia sikere több összetevőből fakad: egyrészt Lucas az Egy új reményhez írt zavaros forgatókönyvét akkor a producerek és a stúdió felügyelte, plusz a csillagok szerencsés együttállása is közrejátszott (pl. a találó casting, John Williams zenéje), később a rendező pedig volt annyira bölcs, hogy a háttérbe vonult és a nála tehetségesebb rendezőkre bízta a feladatot, és elsősorban felügyelte a filmeket. Ti kinek a tálalásában néztétek volna meg szívesen a filmet?
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.