Hirdetés

Nem úgy folytatják A holnap határát, ahogy azt elvárnánk

|

Doug Liman nagyon jól tudja, mire van szükségünk.

Hirdetés

Ahány folytatás, annyiszor hallhattuk már a következőket: nagyobb, több, hangosabb, látványosabb, sötétebb, több akció, több robbanás, és a többi, és a többi. Olyan ritkán halljuk azt egy folytatással kapcsolatban, hogy intimebb, kisebb, visszafogottabb. Na, majd most ez megváltozik A holnap határa folytatásánál.

Hirdetés

Doug Liman jól meglepett bennünket 2014-es sci-fi akciójával, amelyben Tom Cruise-t addig ölte meg és élesztette fel, amíg el nem pusztította az emberiség ellen áskálódó és hadakozó földönkívülieket. Az alapötlet ugyan emlékeztetett bennünket az Idétlen időkig-re, de ezzel az égvilágon semmi baj nincs (Bill Murray talán legjobb filmje, kész, pont.), főként úgy, hogy Liman megmutatta végre egy másik arcát is Cruise-nak, az akcióhősnek (pipogya Cruise), jó érzékkel keverte a humort a drámával és az akcióval, Emily Blunt pedig mindannyiunk szívébe belopta magát egész könnyedén. Valahogy adná magát egy ilyen földönkívülis haddelhadd után, hogy a folytatás még olyanabb legyen, de Liman ellenáll a kísértésnek. Számára ugyanis nem abban áll a folytatás csábító ereje, hogy több akcióval pakolja tele a filmet, hanem éppen ellenkezőleg: kevesebb több.

Az első rész egyfajta reklám volt a folytatásnak, úgyhogy ezúttal nincs szükségünk annyi akciójelenetre, az emberek pedig egyértelműen szerették az első rész humorát és kedvelték a szituációt. Így még jobban összpontosíthatunk Tom Cruise és Emily Blunt karakterére, egy harmadik karakter pedig egyenesen ellopja majd az egész showt. Fókuszálhatunk erre. Nem kell, hogy beletegyek kétpercenként egy akciót. 

Ámen, így kell ezt csinálni. Ami a titokzatos harmadik, show-tolvaj karaktert illeti, egyelőre több információnk nincsen, de az elsőből kiindulva nyugodtan hihetünk a rendezőnek, valószínűleg nem a levegőbe beszél. Liman ezen kívül más téren is szembemegy az elvárásokkal, ugyanis állítása szerint ez lesz az egyetlen folytatás (a rendező szerint egyben előzményfilm is), nem terveznek többet, lezárják a dolgokat. "Kétfilmes franchise" - mondja, ezzel még több elégedett bólogatást előidézve azoknál a filmkedvelő emberkéknél, akik már kicsit ráuntak a végtelenített franchise-okra (Alien <khm>, A Karib-tenger kalózai <khm>). Akárhogy is nézzük tehát, szimpatikus felfogás és vállalás ez, amit hallva/olvasva még izgatottabbak vagyunk a továbbiakat illetően. A film forgatókönyvéért Anna Waterhouse és Joe Schrapnel lesznek a felelősek, akik a Race című film scriptjét is magukra vállalták. A bemutató dátuma egyelőre ismeretlen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.