Hirdetés

Nemsokára megrendezik az első Budapesti Nemzetközi Sportfilm Fesztivált

|

Sztárparádéval érkezik az Art+ Cinemába az esemény.

Hirdetés

Eredetileg tavaly szerették volna megtartani, de a koronavírus-járvány közbeszólt, így idén rendezik meg először rendezik az 1. Budapesti Nemzetközi Sportfilm Fesztivált, aminek során ismert sportolók és sportrajongó szakemberek beszélgetnek a közelmúlt legnépszerűbb és legjobban sikerült sportfilmjeiről, amikről túl kevés szó esik manapság Magyarországon. 

Hirdetés

A július 15. és 21. között megrendezendő fesztiválon a sporttematikájú filmek népszerűsítése lesz a középpontban, és többek között olyan hazai, egykori- és jelenlegi sportemberekkel találkozhatnak a résztvevők, mint Erdei Zsolt, Bárdosi Sándor, Temesvári Andrea, Vass Dóra vagy Csisztu Zsuzsa. A fesztiválnak az Art+ Cinema ad majd otthont, a programba pedig hat egész estés dokumentumfilm és hét játékfilm került, amik mind-mind más sportágakkal kapcsolatban informálják és szórakoztatják majd a nézőket.

Az esemény fővédnöke, a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Kiss Gergely a következőket mondta a fesztivál kapcsán a Filmhu-nak

"Az elmúlt évtizedekben sok ikonikus sport témájú film készült a nagyközönség számára. Ezeket nagyon sokan látták, erős mondatai és jelenetei a tudatunkba égtek ösztönző jelleggel. Másrészt az informatív sport dokumentumfilmek jelentősége is megnőtt, a kiemelkedő sztárok, sorsok, események bemutatása egyre kiemeltebb szerepet kap, hiszen a sport hőseire, a legnagyobb versenyekre százmilliók figyelnek. Ezért is jó, hogy ezen a fesztiválon több alkotás is megtekinthető, szakértőkkel közösen kielemezhető. Filmproducerként örömmel és felelősséggel fogtam én is munkatársaimmal a száz évvel ezelőtt élt, kicsit elfeledett nagy bajnokaink Halassy Olivér és Fuchs Jenő történetének bemutatásához. Motivált a lehetőség, hogy elérhetőbbé tegyük a ma emberének ezeket a korszakos magyar zseniket, akik ha napjainkban élnének, maximálisan ismertek lennének."

Az 1. Budapesti Nemzetközi Sportfilm Fesztivál teljes programját ide kattintva tudjátok megnézni, érdemes is, mert olyan alkotásokkal is találkozhattok, amiket hazánkban most először fognak bemutatni.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.