Hirdetés

The Neon Demon - Első előzetesen a Drive rendezőjének új filmje

|

Hirdetés

Nicholas Winding Refn legújabb filmje, a The Neon Demon legelső vetítése a Cannes-i fesztiválon történik majd, ezen alkalom közeledtével nyilvánosságra hozták az első hivatalos előzetest, ami - ahogyan Refn egyik korábbi rendezése - közel sem tekinthető hétköznapinak. A dán származású rendező legutóbbi filmjét 2013-ban láthattuk. A Drive-hoz hasonlóan Ryan Gosling főszereplésével készült Csak Isten bocsáthat meg (Only God Forgives) című pszichológiai thriller szörnyű értékeléseket kapott rendkívül nyomasztó hangulata és még a rendezőtől megszokott lassú történetvezetéstől is lassabb, szinte csiga sebességével vándorló cselekmény miatt. Az én véleményem szerint talán az volt a baj, hogy egy kicsit önzően művészi lett a Drive-hoz képest. Refn tipikusan az a rendező, akinek a munkásságát vagy utálják vagy éppen szeretik a rendkívül egyedi hangulatú alkotásai miatt, talán most a The Neon Demonnal kiköszörüli a karrierjén esett "csorbát". https://youtu.be/cipOTUO0CmU Az első előzetes alapján nem tért el megszokott stílusától: a mély sötétség és vibráló neonfények, a rengeteg erőszak továbbra is nagy részét képezik majd a látványvilágnak, tehát van okunk reménykedni. A történet középpontjában egy, a rendkívül tehetséges Elle Fanning által alakított modell áll, aki belép egy rendkívül vad és veszélyes világba, ahol a versengés állandó és a versenyzők akár vérontásig is elmennek, mert itt csak a külső számít azoknak, akik a szálakat mozgatják. [caption id="attachment_86313" align="aligncenter" width="1024"]

Nicholas Winding Refn neonfényekkel tarkított szembe égő beállításai továbbra is fennmaradnak a The Neon Demon-ban.
Nicholas Winding Refn neonfényekkel tarkított beállításai továbbra is fennmaradnak a The Neon Demon-ban.[/caption] A témából adódóan kifejezetten női színészgárda állt össze a filmhez: Fanning mellett láthatjuk még a Mad Men - Reklám őrültek egyik sztárját, Christina Hendricks-et, aki egyébként már a második alkalommal dolgozik együtt a rendezővel. Továbbá feltűnik még Jena Malone és Bella Heathcote is. Habár kétség kívül Fanning, Hendricks és Malone lesznek a középpontban, mégis a mellékszerepben Keanu Reeves fogja majd erősíteni a férfi oldalt. Azt már tudjuk, hogy a neonfények és Reeves remek párosítás, hiszen elég csak megemlíteni a 2014-es John Wick fantasztikus klubjelenetét, ami szerintem a film legkiemelkedőbb része volt. Pontosan még nem tudni, hogy mikor is jelenik meg a The Neon Demon, de azt már biztosan tudjuk, hogy júniusban nálunk is bemutatásra kerül majd.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.