Hirdetés

A Netflix exkluzív szerződést kötött a Disney-vel

|

A Netflix és a Disney tovább ápolja jó kapcsolatát, és együtt menetelnek a tévénézés egy új korszaka felé.

Hirdetés

A Netflix és a Disney 2012-ben kötött először egy komolyabb szerződést, aminek hála a streaming szolgáltató előfizetői elsőként élvezhették az egeres cég legnagyobb filmjeit és sorozatait. Ennek a megegyezésnek hála jöhetett létre a The Defenders bemutatkozása, vagyis: Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage és Iron Fist.

Hirdetés
 

Idén megújították a szerződést, aminek értelmében a Netflix nemcsak elsőként kaphatja meg a Disney, a Walt Disney Animation, a Pixar, a Lucasfilm, a Marvel Studios és a Disneynature filmjeit, de egyben kizárólagos streames forgalmazója is lett Amerikában. Ez azt jelenti, hogy olyan komoly Blockbusterek, mint a Dzsungel könyve (The Jungle Book), Zootopia, Amerika Kapitány: Polgárháború (Captain America: Civil War), vagy a bemutatásra váró Doctor Strange, Zsivány egyes (Rogue One) és a Star Wars VIII csak egy helyen lesz elérhető. Illetve olyan régi klasszikusok is felkerülnek, mint a Dumbo, a Pocahontas vagy az Alíz Csodaországban.

Állítólag a Netlix igen komoly összeget tett le az asztalra ezekért a jogokért és sokan úgy gondolják egy idő után bele fog roskadni a hasonló kiadásokba és a nem éppen olcsó saját gyártású sorozataiba (utóbbira, állítólag csak ebben az évben 6 milliárd dollárt költött). Egyelőre azonban nincs igazán mitől félnie, hisz szinte mindenhol az első számú streaming szolgáltató, de a többiek (Amazon HBO, Hulu) szorosan ott loholnak a nyakában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.