Hirdetés

Timothée Chalamet háborúra készül a Magyarországon forgatott The King utolsó előzetesében

|

Nem akármilyen névsorral jön a Shakespeare-adaptáció.

Hirdetés

A Netflix megint impozáns alkotásokkal a tarsolyában készül a díjszezonra. A nemsokára Magyarországon is mozikba kerülő Martin Scorsese által rendezett Az ír vagy Noah Baumbach legújabb alkotása, a Házassági történet mellé itt van mindjárt a David Michôd (Országúti bosszú, War Machine) rendezésében készült The King, amely Shakespeare IV. és V. Henrikjét adaptálja filmvászonra némiképpen szabad újragondolásban.

Hirdetés

A The King V. Henrik történetét meséli el, aki zsarnok apja halálát követően kénytelen elfogadni azt az életet, amelynek egészen addig hátat fordított. A fiatal angol uralkodónak nemcsak abban a totális káoszban és a háborúkban kell helytállnia, melyeket az elődje hagyott maga után, hanem a palotán belül is, ahol a múltban elkövetett hibái kísértik őt. A címszerepet a Szólíts a neveden, a Csodálatos fiú és a Lady Bird Oscar-díjra jelölt tehetsége, Timothée Chalamet játssza, de a színészgárda nélküle is felettébb ígéretes: A társforgatókönyvíró Joel Edgerton Falstaffot, Ben Mendelsohn IV. Henriket, Lily-Rose Depp (aki egyébként Johnny Depp lánya) Katalin francia hercegnőt, Robert Pattinson pedig a francia koronaherceget kelti életre.

A szabadon értelmezés Edgerton szerint annyit jelent, hogy a párbeszédek alapos modernizáción estek át Shakespeare szövegeihez képest, ezáltal a közönség könnyebben megértheti majd, mi zajlik a vásznon. Szintén fontos részlet, hogy a produkció munkálatai jórészt Magyarországon zajlottak, vagyis a szemfülesebbek akár egy-két tájat is felismerhetnek a legújabb előzetes képsorain. Ha valakinek felkeltette az érdeklődését a The King, akkor azzal a jó hírrel szolgálhatunk, hogy jövő hét péntektől már elérhető lesz a Netflix kínálatában - azt egyelőre nem tudni, hogy magyar szinkron készül-e hozzá, de a felirat mindenesetre garantált.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.