Hirdetés

Nicolas Cage nem kedveli, ha színésznek nevezik

|

Cage arról beszélt, hogy mit is jelent számára a szakma.

Hirdetés

Ha meglátjuk Nicolas Cage nevét, akkor egyből asszociálunk. Őrült tekintetére, sokszor túltolt, teátrális eszköztárára, bevállalós attitűdjére és szerepválasztásaira, amelyek tényleg meglehetősen széleskörűek. Nos, Cage tisztában van saját maga képességeivel, arról azonban eltérhet a véleménye, hogy mit jelent egy alakítást túlzásba vinni, átlépni egy bizonyos határt. 

Hirdetés

A színésszel a Guardian nevű oldal beszélgetett, ahol leginkább arról esett szó, hogy ő maga mit gondol a saját színészi tevékenységéről. Főként azt ecsetelte, hogy kevésbé szereti, ha kitűnő "actornak" hívják őt, mert szerinte az nagyjából egyenlő azzal, ha az ember azt mondja, hogy "kitűnő hazug". 

Szóval vállalva annak rizikóját, hogy egy felfuvalkodott seggfejnek hangzok, szeretem a "thespian" (ezt a kifejezést kifejezetten a színházi színészekre használják, vagy azokra, akik nagyon teátrálisan játszanak - a szerk.) szót, mert ez azt jelenti, hogy elmélyülsz a képzeletedben, vagy az emlékeidben, az álmaidban és valamit elhozol onnan, hogy kommunikálni tudj a közönséggel. Azt hiszem sokkal inkább olyan, mint a képzeletnek egyfajta előhívása. Merem állítani, kicsit olyan, mint a sámánizmus.

- nyilatkozta a színész, majd hozzátette, hogy tisztában van azzal, hogy abszurdnak és nevetségesnek hangzik, amit mond. Ezt követően még kifejtette metódusát egy példával élve: ha mondjuk egy olyan karaktert kell megformálnia, akinek meghalt a macskája, akkor neki nem szükséges ahhoz, hogy a való életben is elveszítsen egy macskát, el tudja képzelni milyen az, ha ez megtörténik és ugyanazokat az érzelmeket át tudja élni. Ergo, nem feltétlen híve a klasszikus értelemben vett "method actingnak", habár régen nem éppen ezt vallotta: egy ízben például, A vámpír csókja forgatásán megevett a kamerák előtt egy élő csótányt a jelenet kedvéért. 

Cage-et legutóbb a Pig című filmben láthattuk, legközelebb pedig, ha minden igaz, akkor a The Unbearable Weight of Massive Talentben csodálhatjuk meg önmaga egy habókosabb változataként. A közeljövőben pedig még Drakula szerepében is felbukkan, ami minden bizonnyal új dimenzióját jelenti majd a "Cage-izmusnak". 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.