Hirdetés

Nyilatkozott a Dűne társforgatókönyvírója

|

Eric Roth beszélt az októberben érkező sci-fi-monstrum látványvilágáról és egy esetleges folytatásról...

Hirdetés

A pandémiával járó csúszások miatt már elmondható, hogy Denis Villeneuve Dűne-adaptációja (Timothee Chalamet, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Stellan Skarsgard, Dave Bautista, Zendaya) nem csupán az idei az év, hanem az utóbbi évek legvártabb filmjévé vált, de ha minden jól megy, októberben végre mozikban is láthatjuk és az HBO Maxra is fel fog kerülni. A rendező és Jon Spaihts mellett Eric Roth (a Mank producere) is dolgozott a forgatókönyvön, akinek a Collidernek adott interjújából kiderült egy és más a Dűnéről. 

Hirdetés

Roth nem első alkalommal dolgozott Villeneuve-vel, ugyanis az Érkezés háttérmunkáiból is kivette a részét. Ezt nyilatkozta, miután már volt szerencséje megnézni a végkifejletet: 

Csodás volt a Dűnén dolgozni. Már az Érkezésnél is besegítettem a munkálatokba, majd ott lettünk igazán jóba Denissel. Miután felmerült a Dűne újradolgozásának koncepciója, felkért, hogy segítsek, amit én el is fogadtam. Írtam egy szubjektív vázlatot a filmről, amibe a számomra fontos elemeket sűrítettem, de természetesen módosított rajta némileg Denis. A ránk hárult feladatmennyiség miatt beszállt egy másik író, Jon Spaihts is. Persze nem szeretném A Gyűrűk Urához hasonlítani a filmet, de rendkívül látványos lesz. Hatalmas képzelőereje van Denisnek. 

Beszélt továbbá arról is, hogy Frank Herbert könyvének első felét viszik egyelőre vászonra, de a lényeg a folytatással kapcsolatban hangzott el: 

Írtam kiindulópontnak egy vázlatot a könyv második feléről, de be kell vallanom, hogy amit tudtam, megtettem. 76 éves korban már elég lassan halad az ember, na meg vannak más dolgok is az életemben, amikkel foglalkozni szeretnék. Remélhetőleg az emberek szeretni fogják a filmet és folytatásra is lesz igény, abban pedig biztos vagyok, hogy remekül feldolgozná Denis. 

Legutóbbi információink szerint Spaihts részt vett a folytatás megírásában, azonban a Warnertől egyelőre nem jött hivatalos megerősítés. Talán a már biztosan érkező Dűne fogadtatása alapján hoznak majd döntést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.