Hirdetés

Odaát panel - Eljő a Sötétség

|

Hirdetés

Tíz év bizony hosszú idő, egy sorozat számára meg pláne, ám akadnak azért olyan darabok, amelyek képesek átlépni ezt a bűvös határt. Ilyen széria az Odaát is, ami idén tavasszal zárta 10. szezonját, jelenleg pedig már az ősszel érkező 11. évadon dolgoznak a készítők. Az ilyen sikerhez természetesen elengedhetetlen a rajongók támogatása és a sorozat szerencséjére belőlük pedig jó sok akad, így könnyedén feltöltötték a San Diego-i Comic-Con legnagyobb termét is, ahol majdnem egy egész órán keresztül állták a kérdéseket a producerek és a színészek. Az Odaát panelje már csak azért is különleges volt, mert a stábtagokat két olyan színész, Richard Speight Jr. (Gabriel) és Rob Benedict (Chuck), faggatta, akik korábban maguk is szerepeltek a sorozatban, ezzel pedig egy iszonyatosan jó hangulatot kölcsönöztek a eseménynek. A mikrofonok előtt jelen voltak Jeremy Carver és Andrew Dabb írók, na és persze a sorozat sztárjai, Jensen Ackles (Dean), Jared Padalecki (Sam), Misha Collins (Castiel) és Mark Sheppard (Crowley). A panel során a 10. évad került kivesézésre (SPOILER Veszély!), illetve egyet, s mást megtudhattunk a közelgő 11.-ről is, úgyhogy itt vannak a legfontosabb tudnivalók:

  • A legutóbbi évad végén Dean-nek meg kellett volna ölnie az öccsét, de ehelyett magával a Halállal végzett. Andrew Dabb, az Odaát egyik írója, elárulta, hogy a következő szezonban komoly következményei lesznek Dean tettének. Elméletileg az, aki megöli a Halált, át kell, hogy vegye annak a helyét, mint az Apokalipszis 4. lovasa, tehát lehetséges, hogy Dean lesz az új Halál? Meglátjuk. Az írók egyelőre nem tudtak/akartak erre a kérdésre válaszolni, de semmi sem lehetetlen.
  • Szintén a 10. évad végén Rowena eltávolította Dean-ről Káin Pecsétjét (Mark of Cain), ami magában tartotta a Sötétséget, egy olyan entitást, ami idősebb az univerzumnál és Istennél is. A hiedelem szerint halhatatlan és elpusztíthatatlan, erősebb Istennél és az összes arkangyalnál és csakis a Pecsétben lehet elzárni. Amikor Rowena eltávolította a Pecsétet, a Sötétség bekebelezett mindent. Jeremy Carver elmondta, hogy a sorozat abba az irányba indul, amire már a Halál is utalt: harc Isten és a Sötétség között. "Ahogyan kezdjük megismerni a Sötétséget, látni fogjuk, hogy rengeteg befejezetlen üzlete van, a fiúk pedig [a Winchester tesók] éppen a közepében találják magukat.”
  • Sam és Dean mindketten komoly döntéseket hoztak meg az előző évadban, amelyek oda vezették őket, ahol most vannak. Carver megemlítette, hogy mindketten bűntudatot fognak majd érezni és felelősnek tartják majd magukat a Sötétség kiszabadítása miatt. "A fiúk rájönnek, hogy ez részben, vagy inkább teljes egészében az ő hibájuk, ezért nagy súly nehezedik majd a vállukra. Ez az a fajta évad lesz, ahol rengeteg bűntudat nyomja a lelküket, de ez is hajtja őket, próbálják helyre tenni a dolgokat."
  • Az írók és a színészek is megemlítették, hogy alig várják, hogy a rajongók láthassák az új évad 4. epizódját, ami a "Baby" címet viseli. Andrew Dabb szerint ez egy igazán fontos rész lesz, Jensen Ackles pedig valóra vált álomnak nevezte, és azt mondta, hogy erősen az Impala köré fog fókuszálódni.
  • Az események borzasztó fordulata és Sam elkeseredésének következménye képen, Jared Padalecki karaktere életében először egy "felsőbb hatalom" felé fordulhat. Ezt a színész és Carver is megerősítették.
  • Rengeteg rajongót érzékenyen érintett Charlie elvesztése az előző évadban. A készítők egyelőre vonakodnak megválaszolni, hogy vajon visszatér-e vagy sem Felicia Day karaktere, Carver annyit azért mégis elmondott, hogyha lesz rá jó indok, akkor talán visszatérhet, illetve Dabb is arra utalt, hogy van még remény.
  • Az elmúlt tíz év alatt az Odaát csapata már több mint 70 rendezvényen vett részt. Amikor arról kérdezték őket, hogy belefáradtak-e már a közönség találkozókba, a stáb egyöntetűen kijelentette, hogy még mindig élvezik őket. Misha Collins elmondta, hogy forgatás közben nem láthatja a rajongók reakcióit, ezért nagyon élvezi, ha a con-okon megismerheti a nézők véleményét.
UTI1865460_r620x413
  • Az Odaát már majdnem 11 évadon keresztül balanszírozik a sötét és a humoros stílusjegyek között. Amikor a dráma és a komédia közötti összhangról kérdezték Carvert, azt mondta, hogy a legjobb drámai történetekben a humor is megtalálható és a legjobb komédiákból sem hanyagolható el a dráma.
  • Amikor megkérdezték, hogy Castiel újra a Wichesterekkel fog-e lógni, Jensen Ackles elmondta, hogy a Sötétséggel szemben minden segítségre szükségük lesz. Azt pontosan nem tudtuk meg, hogy a történések után milyen lesz Dean és Cas viszonya, de az több mint valószínű, hogy kedvenc angyalunk ismét a testvérek segítségére siet.
  • Castiel a 11. évad elején ott folytatja útját, ahol az előző szezonban abbahagyta, még mindig a varázslat utóhatásaitól szenved. Misha Collins elmondása szerint, nem úgy hat rá, mint az emberekre, de ettől függetlenül meg kell birkóznia vele az évad során.
  • Ackles azt is elmondta, hogy Dean végre készen áll, hogy visszatérjen a terepre. A Pecsét eltűnt, de helyette jött egy sokkal nagyobb baj. "Néha a kisebb rosszat kell választanod, hogy végül jól cselekedj" -mondta Ackles. Ez az évad hasonlítani fog ahhoz, ahol a fiúk elkezdték: két testvér, közös céltól vezérelve.
  • Jensen Ackles élvezettel rendezett Odaát epizódokat. A panelnél azzal viccelődött, hogy csupán Mark Sheppard-el jelentett kihívást a munka, maga Sheppard pedig azt mondta, hogy Ackles remek rendező és örömmel dolgozott vele. Hasonló szavakkal dicsérte Padalecki is, aki nem bánta, hogy a legjobb barátja irányítgatja.
  • Mark Sheppard tagadta azt a pletykát miszerint Crowley-ból lesz az új Halál. Azt is hozá tette, hogy imádja eljátszani a pokol királyát, mert "sosem tudhatod, hogy mikor hazudik és mikor mond igazat."
  • Végezetül Padalecki osztott meg egy szívmelengető üzenetet az “Always Keep Fighting” kampányának kapcsán, aminek célja az öngyilkosságok megelőzése. Padalecki akkor került kapcsolatba a projekttel, miután az egyik stábtag öngyilkosságot követett el. Annak a fontosságát hangsúlyozta ki, hogy minél több embert el kell érniük és megmutatni nekik, hogy igenis van, aki törődik velük. Elmondása szerint kevés is elég a változáshoz.
 
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.