Hirdetés

Okos online felületek – kapuk a digitális világba

|

Fontos eleme a GINOP-3.3.3-17 pályázatok megvalósításának az online felületek, szolgáltatások megismertetése a digitális világból eddig kizártakkal.

Hirdetés

A Széchenyi 2020 keretében folyó program egyik megvalósítója a Tradíció és Jövő Alapítvány. Juhász Attilát, az alapítvány kuratóriumának elnökét arra kértük, hogy ismertesse, milyen ismereteket adnak át a projekt során a résztvevőknek.

Hirdetés

Az elnök kifejtette, hogy az okostelefonok, okostévék, az okos eszközök világában igen hasznos, ha azok is törekszenek az okossá válásra, akik ezeket az eszközöket használni tervezik. Az egyesület elnöke elmondta, hogy a projekt lényegi eleme az oktatás, amelyen bemutatják a korszerű digitális eszközöket, és egyúttal, képzés formájában, ismertetik a leghasznosabb online szolgáltatásokat, felületeket.

Az elektronikus levelezés az egyik kiemelt tárgya a képzésnek. Az oktatók a Gmaillel ismertetik meg a résztvevőket, akik elsajátíthatják a saját fiók létrehozásának és a levelezésnek a legfontosabb lépéseit. A keresés is olyan szolgáltatás, amelyet az oktatás során bemutatnak a megjelenteknek.

Hangsúllyal szerepel a tananyagban az Ügyfélkapu, továbbá a kezelésének begyakorlása, hiszen így a résztvevők megismerhetik az elektronikus ügyintézés alapjait.

Az elnök elmondta, hogy foglalkoznak az online álláskeresés tematikájával is, hiszen ma már a munkaerőpiac leggyakrabban használt felületét azok az online szolgáltatások alkotják, amelyek a digitális térben teremtenek kapcsolatot az álláskeresők és az állást kínálók között.

Végül az elnök hozzátette, hogy a Tradíció és Jövő Alapítvány "Az internethasználat népszerűsítése 6 db 2000 fő alatti településen" címmel beadott pályázatát valósítja meg az idén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.