Hirdetés

Olasz fesztiválon lett fődíjas a Hurok

|

Madarász Isti örül, így mi is örülünk.

Hirdetés

A Hurokról nem mondható el, hogy Oscar-esélyes lenne. Sem azt, hogy az utóbbi évek egyik legsikeresebb magyar filmje. Előbbi igazából szinte lényegtelen, utóbbi pedig rendkívül sajnálatos lévén, hogy egy teljesen korrekt, szórakoztató és csavaros időkavarós akciófilmről beszélünk, amit a műfaj rajongóinak érdemes látnia. Bár hazánkban nem halmozták el díjakkal az alkotást, legalább más európai országokban kap némi elismerést. 

Hirdetés

Újabban például egy Triesztben megrendezett fesztiválon, a Trieste Science+Fiction Filmfesztiválon kapott fődíjat (Mélies d'argent - Gerges Melies rendező után nevezték el) a Hurok, ami figyelemreméltó teljesítmény, hiszen mégiscsak egy műfaji fesztiválról beszélünk - hazánk fiának filmje díjazása így igencsak jólesőnek bizonyul. Már csak azt várjuk lélegzetvisszafojtva, hogy a Netflix szépen felfigyeljen a filmre. 

A zsűri indoklása a következő volt:

Egy szerelmes történetet számtalan módon el lehet mesélni, Madarász Isti a lehetőségek labirintusán keresztül kívánta bemutatni. A történet szépsége nem a speciális effektekben, hanem a különleges karakterekben rejlik, a forgatókönyv egy egyszerű, de váratlan befejezést eredményez.

Mit is lehetne ehhez hozzátenni? Szívből örülünk a díjazásnak, és szívből gratulálunk a film rendezőjének! Végezetül pedig álljék itt az alkotó maga, amint frissen nyert díjával pózol őszinte, gyermeki örömmel arcán:

Fődíjat kapott a Hurok, oh yeah!!!

@madaraszisti által megosztott bejegyzés,

A Hurokról természetesen írtunk is anno, kritikánkat itt olvashatjátok el. A rendezővel, a filmje apropójából készült interjúnkat pedig ide kattintva olvasgathatjátok. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.