Hirdetés

Oscar 2015 - Íme a nyertesek listája

|

Hirdetés

Annak rendje és módja szerint befejeződött a 87. Oscar-díjátadó ünnepség is, amit velünk élőben követhettetek az éjszaka folyamán. Ne is szaporítsuk tovább a szót, hiszen úgyis mindenki a nyertesek listájára kíváncsi és ez így van jól, a gála eseményeit úgyis vissza tudjátok olvasni az iménti linken keresztül. Bármiféle sallang nélkül következzék hát az Oscar 2015 eredményhirdetése: A legjobb film: Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) A legjobb rendező: Alejandro G. Inárritu (Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) A legjobb férfi főszereplő: Eddie Redmayne (A mindenség elmélete) A legjobb női főszereplő: Julianne Moore (Still Alice) A legjobb férfi mellékszereplő: J.K. Simmons (Whiplash) A legjobb női mellékszereplő: Patricia Arquette (Sráckor) A legjobb idegen nyelvű film: Ida (Lengyelország) A legjobb animációs film: Hős6os A legjobb eredeti forgatókönyv: Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) (Alejandro G. Inárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris, Armando Bo) A legjobb adaptált forgatókönyv: Kódjátszma (Graham Moore) A legjobb vizuális effektek: Csillagok között A legjobb látványterv: A Grand Budapest Hotel A legjobb operatőr: Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) A legjobb vágás: Whiplash A legjobb jelmez: A Grand Budapest Hotel A legjobb smink: A Grand Budapest Hotel A legjobb filmzene: Alexandre Desplat (A Grand Budapest Hotel) A legjobb betétdal: Selma (John Stephens, Lonnie Lynn: „Glory”) A legjobb hangvágás: Amerikai mesterlövész A legjobb hangkeverés: Whiplash A legjobb egész estés dokumentumfilm: Citizenfour A legjobb rövid dokumentumfilm: Crisis Hotline: Veterans Press 1 A legjobb animációs rövidfilm: Feast A legjobb élőszereplős rövidfilm: The Phone Call

Összesítve:

4 díj - Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) 4 díj - A Grand Budapest Hotel 3 díj - Whiplash 1 díj - Kódjátszma 1 díj - Sráckor 1 díj - A mindenség elmélete 1 díj - Amerikai mesterlövész 1 díj - Csillagok között 1 díj - Hős6os 1 díj - Ida 1 díj - Still Alice 1 díj - Selma Ti másképp döntöttetek volna?
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.