Hirdetés

Bővült az Oscar-díjakról szavazó Amerikai Filmakadémia

|

Az idei Oscar-gála körüli kritikákra válaszolva az Akadémia a diverzitás jegyében idén több mint kétszer annyi meghívót küldött el tagságának bővítéséhez, mint tavaly. Az új tagok között vannak a Saul fia készítői is.

Hirdetés

A meghívót kapó új tagok 46 százaléka nő, ezzel a teljes tagság körében 27% a jelenlegi részarány. Ami pedig az #OscarsSoWhite problémakört illeti, az új tagok 41 százalékának tér el a bőrszíne a továbbra is jelentős többségben lévő fehér szavazókétól, így 11 százalékos összarányt elérve. Összehasonlításképpen az idei bővítés előtt a hölgyek aránya 23% volt, a nem fehér bőrű tagoké pedig körülbelül 7%.

Hirdetés

A most csatlakozó színészek között van többek között John Boyega, Tom Hiddleston, Carmen Ejogo, Idris Elba, Oscar Isaac, Bruce Greenwood, Cliff Curtis, Andrew Garfield, Kate Beckinsale, Chadwick Boseman, Rose Byrne, Adepero Oduye, Emma Watson és az idei nyertesek közül Brie Larson, Alicia Vikander és Mark Rylance is.

A rendezők ágát erősíti az idei évtől Marielle Heller (A tinilány naplója), Cary Joji Fukunaga (Beasts of No Nation), Taika Waititi (Hétköznapi Vámpírok, Thor:Ragnarok), Lexi Alexander (A Megtorló - Háborús övezet), Xavier Dolan (Mommy), Ryan Coogler (Creed - Apolló fia), Scott Cooper (Fekete mise), Patty Jenkins (Wonder Woman), Francis Lawrence (Az Éhezők Viadala: Futótűz, A kiválasztott 1-2), Adam McKay (A nagy dobás), Nicolas Winding Refn (Drive - Gázt!), James Wan (Démonok között), valamint Lana és Lilly Wachowski (Mátrix trilógia).

Az írók között találkozhatunk Tina Fey (Bajos csajok) Drew Goddard (Mentőexpedíció), Alex Garland (Ex Machina), Takeshi Kitano (A szamuráj) és Phillys Nagy (Carol) nevével, az operatőrök sorában pedig többek között Adam Arkapaw-val (Macbeth) és Steve Yedlin-nel (Looper - A jövő gyilkosa).

Magyar vonatkozásban pedig érdekes lehet számunkra, hogy a Saul fia készítői közül meghívást kapott Nemes Jeles László rendező/forgatókönyvíró, Erdély Mátyás operatőr, Zányi Tamás hangmérnök és Clara Royer forgatókönyvíró.

A teljes listát megtalálhatjátok az Akadémia hivatalos oldalán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.