Hirdetés

Oscar-ért száll harcba Tarr Béla filmje, A torinói ló

|

Az Oscar-díjra nevező bizottság nem meglepő módon úgy döntött, hogy a 2012-es Oscar-díjátadón a "legjobb idegennyelvű film" kategóriában Magyarországot Tarr Béla torinói lova képviseli majd.

Hirdetés

Nem ez volt A torinói ló legelső sikere a március 31.-i kiadás óta, hiszen Berlinale nagydíjas filmet tisztelhetünk benne. 2012. január 24-én hozzák nyilvánosságra azt a listát, amely a Los Angeles-i Filmakadémia képviselői által kiválasztott öt kategóriajelölt nevét tartalmazza. Az átadás egy hónappal később, 84. alkalommal február 26-án lesz szintén a Los Angeles-i Kodak Theatre-ben, mint minden évben. A forgatókönyvet Krasznahorkai László és Tarr Béla jegyezte, a zenét Víg Mihály szerezte, a producer Téni Gábor volt, az operatőr pedig Fred Kelemen. A főszereplők Tarr Béla visszatérő színészei: Bók Erika, Derzsi János és Kormos Mihály. Sok szerencsét kívánunk!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.