Hirdetés

Otthagyta az eredeti alkotópáros az élőszereplős Az utolsó léghajlító-sorozatot

|

Nem ilyen fejleményeket reméltünk a készülő sorozattal kapcsolatban.

Hirdetés

Két évvel ezelőtt jelentette be a Netflix, hogy M. Night Shyamalan katasztrofális filmje után ismét élőszereplős változatban tér vissza az Avatár - Aang legendája, amelyet ráadásul az eredeti széria két alkotója, Bryan Konietzko és Michael DiMartino készített volna. Mondani sem kell, a páros közreműködése garancia volt a színvonalas feldolgozásra az eredeti animációs sorozat rajongóinál, azonban hosszú rádiócsend után DiMartino egy nyílt levélben hozta tudomásunkra, hogy partnerével együtt kiléptek a munkálatokból.

Hirdetés

A saját weboldalán publikált közleményében az alkotó elárulta, ő és Konietzko két év után, idén júniusban otthagyták a projektet, méghozzá kreatív nézeteltérések miatt. Az indok az, hogy bár 2018-ban azt az ígéretet kapták, miszerint a Netflix csatorna támogatni fogja az eredeti elképzeléseiket, művészi koncepciójukat, ebből nem teljesült semmi. Levelében DiMartino jelezte, nem volt feltétel, hogy minden kreatív ötlet tőlük származzon, és nyitottak is voltak minden elképzelésre, ugyanakkor mégis elérkezettnek látta az időt, hogy alkotótársával együtt tovább lépjen, mivel ez a nehéz döntési lehetőség az ő kezükben volt.

Ettől még lehet jó az Avatár élőszereplős változata, és könnyűszerrel születhet belőle valami olyasmi, amelyet sokatok élvezni fog. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy bármi is sül ki belőle, annak nem sok köze lesz ahhoz, amit én és Bryan szerettünk volna megvalósítani.

Michael DiMartino nyílt leveléből tehát kiderül, hogy az eredeti alkotópáros nélkül is folytatódik a munka Az utolsó léghajlító sorozatváltozatán, és a háttérben húzódó kreatív konfliktusok azt is megmagyarázzák, miért nem hallottunk semmit olyan régóta a produkcióról. Senkit nem lehet hibáztatni, ha a fentiek ismeretében nagyon mélyre zuhant az a hype mutató, ezek után ugyanis felmerül a kérdés, hogy kisülhet-e ebből valami jó, vagy a népszerű rajzfilmsorozat ismét méltatatlan feldolgozásban részesül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.