Hirdetés

Óz, a hatalmas bévetelű - Box Office Extra

|

Újabb példát mutat fel Hollywood arra a teóriára, hogy érdemes a klasszikus történeteket, meséket új köntösben tálalni, hiszen elképesztő siker lett Óz előzményfilmje.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy a kritikusok (ahogy mi is) inkább a film elkerülésére buzdítanak, varázslónkat semmi sem állíthatja meg céljában és Sam Raimi újra dollárokban fürödhet majd a Pókember-trilógia óta először. Az Óz, a hatalmas röhögve hozta a Disney elvárásait, ami nem kevesebb, mint 80 milliós nyitóhétvégét eredményezett csak Amerikában. Ha az egész világot magába foglaló statisztikákat nézzük, még csodásabb számokat kapunk, legalábbis a Disney szempontjából bizonyosan: a Box Office Mojo adatai alapján így már 150 milliós összegről beszélhetünk, ami azt vetíti előre, hogy az Óz, a hatalmas minimum akkora siker lesz, mint 3 éve a Tim Burton nevével fémjelzett Alice Csodaországban, ha nem nagyobb. A varázsló könnyedén lesöpörte Bryan Singer (X-men 2, Superman visszatér, Közönséges bűnözők) óriásölőjét is, ami mindösszesen 10 milliót tudott produkálni Óz árnyékában, de még mindig jobban járt, mint a listán szereplő összes többi film. A Személyiségtolvaj, a Dead Man Down (nálunk még nem került bemutatásra) és a Csapda fejenként 5 és 7 millió között bővültek. Így már szinte biztosra vehető a folytatás!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.