Hirdetés

Peter Jackson el akarta felejteni A Gyűrűk Ura trilógiát

|

Nem kell megijedni, nem a trilógia minősége miatt.

Hirdetés

Kedves olvasó! Emlékszel még, hogy milyen érzés volt először megnézni A Gyűrűk Ura trilógia részeit? Az idősebb korosztály a moziban láthatta először J.R.R. Tolkien világának megelevenedését, ami legtöbbünk lélegzetét el is állította, a felnőttekből pedig előcsalogatta a bennük lakozó, mindenre rácsodálkozó gyermeket. Nos ez az az élmény, ami Peter Jacksonnek, a trilógia rendezőjének kimaradt.

Hirdetés

A direktor a The Hollywood Reporternek adott interjújában mesélte el, hogy miként próbálta volna meg mégis átélni ezt az egyszeri, soha vissza nem térő alkalmat.

"Amikor A Gyűrűk Ura filmeken dolgoztunk, mindig úgy éreztem, hogy én vagyok az a szerencsétlen ember, aki soha nem láthatta teljes tudatlanságban őket. A tesztvetítések kezdetére én már 5-6 éve benne voltam ebben a világban. Hatalmas veszteség volt számomra, hogy nem láthatom őket úgy, mint mások. Történetesen komolyan elgondolkodtam azon, hogy hipnoterápiára jelentkezzek, hogy elfelejthessem a filmeket és azt a hat-hét éves munkát, melyet belefektettem, hogy aztán leülhessek eléjük és élvezzem őket. Végül nem vittem véghez ezt az ötletet, azonban beszélgettem Derren Brownnal (egy brit mentalista) erről, és ő mondta, hogy képes lenne segíteni nekem ebben."

A fenti eset újabb példa arra, hogy a tudatlanságban olykor mekkora boldogság rejtőzik. Peter Jackson minden köszönetet és hálát megérdemel A Gyűrűk Ura trilógia megalkotásáért, de valószínűleg kevesen gondoltak bele abba, hogy a rendezéssel együtt meghozta a legnagyobb áldozatot, azaz sosem tudott úgy leülni a saját filmje elé, hogy az bármilyen meglepetést tartogasson számára. Aztán ki tudja, lehet idővel mégis elfogadja Brown ajánlatát, hogy egyszer valóban átessen az "első megtekintés" élményén.

Ti emlékeztek még arra, milyen érzések kavarogtak bennetek A Gyűrűk Ura filmek első megnézésekor?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.