Hirdetés

Elhunyt Peter Mayhew, az eredeti Chewbacca

|

A színészlegenda 74 éves volt.

Hirdetés

Május negyedike minden Star Wars rajongó életében különleges szerepet tölt be, így egy nappal ezelőtt a jeles esemény előtt csak még nehezebb lesz feldolgozni, hogy 74 éves korában elhunyt Peter Mayhew, azaz Chewbacca. Mayhew, akinek a neve az évtizedek során szinte egybeforrt a Csillagok háborújának egyik legikonikusabb karakterével a nem túl bőbeszédű, viszont annál nagyobb szívvel rendelkező wookiee másodpilótával. A színész még április 30-án hunyt el a családja kötelékében a texasi otthonában, azonban Mayhew közösségi média profiljai csak most hozták nyilvánosságra a mindannyiunkat mélységes szomorúsággal eltöltő gyászhírt.

Hirdetés

Mayhew az eredeti Star Wars trilógián kívül a Sithek bosszújában, a Star Wars: Holiday Specialben,  valamint a J. J. Abrams által rendezett Az ébredő Erőben öltötte magára a legendás jelmezét, ez utóbbi után viszont végleg visszavonult a szereptől, hogy aztán a későbbiekben kreatív konzultánsként segítse az ifjú Joonas Suotamót Chewbacca karakterének megformálásában. Az angliai származású Mayhew-t Charles H. Schneer producer fedezte fel, aki ekkoriban kórházi gondozóként dolgozott Londonban. Schneer azonban meglátta a lehetőséget Mayhewban, így felkínált neki egy szerepet az 1977-ben mozikba került Ray Harryhausen-féle Szinbád és a tigris szemében, hogy aztán egy évvel később Mayhew már a messzi-messzi galaxisban találja magát az Ezeréves Sólyom másodpilótájaként.

Nyugodjék békében!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.