Hirdetés

Petíció indult Casey Affleck ellen

|

A színészt az Oscar-ceremóniáról szeretnék kitiltatni.

Hirdetés

Cameron Bossert feltörekvő filmes a napokban indított egy petíciót, mely azt indítványozza, hogy Casey Affleck ne szerepelhessen a 2018-ban megrendezendő, soron következő Oscar díjátadó ünnepségen. 

Hirdetés

Az ok, amiért ehhez folyamodott az, hogy Affleck - akárcsak Harvey Weinstein, Polanski, James Toback és társai - több ízben is szexuális zaklatás vádjával nézett szembe, és mivel Weinstein-nel is megszakított minden kapcsolatot az Akadémia, így jogosan hívja fel a figyelmünket arra, hogy rajta kívül még mindig akad olyan személy, akinek jelenléte múltjából fakadóan problémás lehet. 

Idén Affleck lenne az, aki átadná a Legjobb színésznőnek járó Oscart a ceremónián (tekintve, hogy ő nyerte meg legutóbb a Legjobb férfi színésznek járó szobrot), ami így, ezzel kérdőjelessé vált, hiszen nagy eséllyel összegyűlik a kellő mennyiségű aláírás és nem kizárt, hogy lépni fognak ez ügyben az illetékes személyek (az Academy of Motion Picture Arts and Sciences tagjai). A színész, aki legutóbb vitán felül hatalmasat alakított A régi város című filmben, egy 2010-ben forgatott filmje során (az I'm Still Here, melyet Joaquin Phoenix-szel készített) került olyan szituációkba, amelyek később visszaütöttek: egy hölgy stábtagnak fenyegető sms-ek sorát küldte, követelve, hogy menjen fel a szobájába, egy másikat pedig kizárt a szobájából, hogy Phoenix-szel zavartalanul szexelhessen két másik nővel. És feltételezhetjük, hogy ennél cifrább dolgokat is művelt.

Bossert azért is tette meg ezeket a lépéseket, mert újoncként szeretne egy olyan rendszer tagja lenni, amely megvédi a tagjait nemtől, származástól függetlenül. A petíciót magát itt nézhetitek meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.