Hirdetés

Kylo Ren majdnem úgy nézett ki mint Phasma Kapitány Az ébredő Erőben

|

Hirdetés

A Star Wars: Az ébredő Erő lassan kezd a háttérbe szorulni a jegypénztáraknál, de már így is sikerült megdöntenie az Avatar Egyesült Államokbeli rekordját (760.5 millió dollár) a maga 879 millió dollárjával, sőt a világranglista harmadik helyére is felkúszott 1.9 milliárd dolláros bevételével. A siker kulcsa pedig nem csak a régi karakterek visszahozásában, hanem az újak bemutatásában is rejlett. Közülük az egyik legemlékezetesebb természetesen Kylo Ren volt, akinek a kinézetén Michael Kaplan jelmez tervező szerint rengeteget dolgoztak. Kaplan azt is elárulta, hogy Phasma Kapitány páncélját először Renre szabták, ám J.J. elvetette az ötletet, helyette viszont létrejött a Gwendoline Christie által alakított karakter.

Amikor próbáltam megérteni Kylo Ren karakterét, arra gondoltam, hogy mi lenne, ha ő lenne a rohamosztagosok parancsnoka, egy fényes ezüst páncélban? Tisztán láttam magam előtt a képet, amit részletesen elmagyaráztam az egyik briliáns koncepciós rajzolónknak (Dermot Power). Egy lélegzetállító illusztrációt készített, de J.J. leszavazta, mondván: ez nem jó Kylo Rennek! A rajz fennmaradt a tervező szoba falán és egyik délután Kathleen Kennedy volt nálunk megbeszélésen, akinek megtetszett a kép: Az meg micsoda? Fantasztikus! Szóval J.J. megírta Phasma Kapitány szerepét a páncélos karakter számára és briliáns módon Gwendoline Christienek adta a szerepet.
Persze az nem derült ki, hogy a film készítésének melyik pontján jutottak erre a döntésre és milyen messzire jutott J.J. a forgatókönyvvel mikor úgy döntött, hogy Phasmát is beleírja. Mikor Christiet castingolták hallottunk olyan pletykákat, hogy eredetileg egy férfinek szánták volna a szerepet, amit megkapott. A jelmez tervező arra is kitért, hogy milyen nehéz volt olyan maszkot alkotni Kylo Ren számára, ami nem emlékeztet semmire, amit eddig láttunk.
Kylo Ren sötét jelmeze és csuklyája már nagyon korán a fejembe ötlött, viszont a sisak és a maszk jelentette az igazi kihívást. A csapatom és én összhangban dolgoztunk J.J.-vel. Fogalmatok sincs mennyi dizájnt és koncepciót találtunk ki, amelyekre egytől-egyig nemet mondtak. Iszonyatosan nehéz egy olyan maszkot készíteni, ami nem hasonlít egyetlen létező szuperhősre vagy bármilyen ikonikus karakterre sem.
A Star Wars: Az ébredő Erő 2015 december 18-án került a mozikba, azóta pedig sorra dönti a rekordokat. Nektek ki volt a kedvenc új karakteretek a filmből és hogyan tetszik Kylo Ren maszkja?
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.