Hirdetés

Piszkos Fred közbelép – Rejtő Jenő karaktereiről animációs film készül

|

Hirdetés

Hosszú évek jogi hercehurcái és kudarcba fulladt kísérletei után úgy tűnik, végül csak megkapja a magyar közönség azt a hiánypótló művet, amely a legendás Rejtő Jenő műveiből táplálkozik – írja a GameStar. A Piszkos Fred közbelép című, 2D-s animációs film Varsányi Ferenc rendezésében készül. Bemutatóját 2017-re tervezik, de a karakterrajzokból már láthatunk egy kis ízelítőt. A karakterek tervezése – mint például maga a címszereplő Piszkos Fred, Theo vagy Fülig Jimmy -  Garisa Zsolt munkáját dicsérik, míg a háttereket Cserkuti Dávid készíti majd. [gallery columns="4" ids="54851,54850,54849,54848"]   A GameStar cikkéből az is kiderül, hogy a Piszkos Fred közbelép elkészítése már nagy-nagyon régóta tervben van. A rendező Varsányi Ferencet még a kilencvenes években keresték meg azzal,  hogy forgassa le Rejtő művének adaptációját – de hamar kiderült, hogy egy csaló próbálta meg eladni neki a jogokat. Varsányi annak idején még Svájcot is megjárta, hogy rátaláljon a valódi jogutódra és az egyik televíziós csatornával karöltve is belefogott már egyszer a projektbe. 2014-ben azonban lejárt a szerzői jogok elévüléséhez szükséges hetven év, így azóta – egy teljesen újraszervezett csapattal – folyamatosan dolgoznak a Piszkos Fred közbelép elkészítésén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.