Hirdetés

Polgárháború - Zemo bemutatkozása eredetileg jóval sokkolóbb lett volna

|

Az Amerika Kapitány: Polgárháború még durvább lehetett volna, ha követik az eredeti terveket.

Hirdetés

A Daniel Brühl által megformált Zemo Báró kissé háttérbe szorult az Amerika Kapitány harmadik részében, köszönhetően a szuperhősök sokaságának, ám karaktere így is kulcsfontosságú mozgatóeleme volt a Polgárháború történetének. A bemutatkozó jelenetére így sem nagyon lehet panaszunk, ám az eredeti tervek szerint még döbbenetesebb módon lépett volna színre, viszont a készítők úgy vélték, hogy összezavarnák vele a nézőket, ezért nem került a filmbe ez a verzió.

Hirdetés

Amikor először találkozunk Helmut Zemo-val, akkor éppen egy fickó lakásába tör be erőszakkal, hogy aztán megkínozza a férfit, abban a reményben, hogy információt tud kihúzni belőle. Kegyetlen, ez nem kétség, de Joe és Anthony Russo rendezők audiokommentárjából kiderül, hogy még egy ennél is sokkolóbb jelenet volt az első tervek között:

"Az eredeti jelenetben Zemo egy aukción vett részt, egy feketepiaci aukción. Így került hozzá a könyv, ezen az aukción. Minden jelenlévőt megölt volna, méghozzá úgy, hogy elgázosítja őket. De így nem jött át eléggé az ő története, túlságosan misztikus volt ez nyitó jelenetnek."

Anthony Russo hozzátette, hogy a jelenetben nem bontakozhatott ki Zemo teljes potenciálja, és nem derült ki, hogy miféle gonosztevő is ő valójában. Stephen McFeely író szerint, aki szintén beszélt az audiokommentár során, a végleges verzió sokkal jobb, mint az eredeti tervezet:

"Nem kapcsolta őt egyértelműen a film elejéhez. Ez viszont igen. Ott van a vörös könyv, és még Karpov is, ami talán a legfontosabb dolog mindenek előtt."

A készítők azt is megjegyezték, hogy valószínűleg nem éreztünk volna semmilyen szimpátiát Zemo irányába a film végére, ha korábban azt látjuk, hogy képes volt megölni egy egész teremnyi embert. A Polgárháború utolsó perceiben látjuk be azt, hogy ez az ember valóban mindent elveszített és nem teljesen őrült gondolat, hogy mindezért a Bosszúállókat hibáztatja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.