Hirdetés

Preacher - Hangulatot teremteni a legnehezebb

|

Hirdetés

Az SXSW Film Fesztivál jóvoltából néhány szerencsés kritikus már megtekinthette a Preacher pilot epizódját. Nekünk sajnos május végéig kell várnunk, hogy láthassuk Gareth Ennis és Steve Dillon nagy sikerű képregényének adaptációját. Addig is, hogy a várakozás közben ne hagyjon alább a lelkesedésünk, Seth Rogen és Evan Goldberg, a sorozat lelkes showrunnereinek tolmácsolásával ellátogathatunk a Preacher forgatására egy rövid videó erejéig. Az első részt rendező Rogen és Goldberg mellett a sorozat egyik írója, Sam Catlin és egyik producere, James Weaver is felszólalnak a napokban közzé tett werk anyagban. Mindannyian a Preacher műfaji sokszínűségét emelték ki, - a csendes drámai jelenetektől a vígjáték elemekig láthatunk mindent - miközben pár pillanat erejéig néhány új, eddig nem látott jelenetre is pillantást vehettünk. A werk videót idelent megtekinthetitek: https://www.youtube.com/watch?v=17v3avpxMmY Az eddig látottak alapján a Preacher az idei év egyik legsikeresebb sorozata lehet, ám ez nagyban múlik a rendkívül komplex alapanyag megfontolt felhasználásán. A sorozat egyik írója és társproducere, Sam Catlin legújabb interjújában pontosan az adaptálás egyik legnagyobb nehézségéről beszélt. Catlin szerint a hangulat tökéletes megkomponálása jelentette a legnagyobb kihívást az adaptáció elkészítése során.

A hangulat megkomponálása volt a legnehezebb rész. Ez a legnehezebb a színészek, az írók, a rendezők számára egyaránt. Azért ennyire nehéz, mert nem akarunk túl buta vagy túl nyomasztó hangulatot, sem pedig gyomorfogatóan erőszakosat, de azért azt is szeretnénk ha szórakoztató is lenne. Nagyon sokat beszéltünk Tarantinóról, ő az, aki kiválóan egyensúlyoz a humoros és a komoly pillanatok között, de közben bele tudja vinni az erőszakot is. Nehéz feladat volt kitalálni ezeket a történeteket, mert egyszerűen semmihez sem tudtuk hasonlítani. Ez a legizgalmasabb dolog benne, másrészt pedig: Ó, Istenem, fog ez működni? Nem láttunk még ehhez hasonlót. A karakterek Istenről és az élet értelméről beszélgetnek, ezek eléggé elmélkedős pillanatok, viszont innen kellene következnie az akciónak és a humornak is  - ez számomra a sorozat legnagyobb és legszórakoztatóbb kihívása.
A Preacher történetének középpontjában egy Texas állambeli kisváros meghasonlott prédikátora Jesse Custer áll, aki egybeolvad egy mennyből szökött lénnyel, amely felruházza azzal a képességgel, hogy befolyásolja mások akaratát. Custer, exbarátnőjével, Tulippal és egy Ír vámpírral, Cassidy-vel összetársulva útra kel, hogy szó szerint értve, megtalálja Istent. Az első hivatalos előzetest idelent megtekinthetitek egy rendkívül impozáns, noir hangulatot idéző plakát kíséretében. Az első epizód május 22-én kerül majd adásba az AMC-n. https://www.youtube.com/watch?v=UNgI2sRzr8I [caption id="attachment_83688" align="aligncenter" width="691"]
Preacher
Preacher[/caption]
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.