Hirdetés

Quentin Tarantino elárulta, szerinte melyik az idei év legjobb filmje

|

Hirdetés

Quentin Tarantino nem sok filmet látott idén, de ez érthető, hiszen az év nagy részét az Aljas nyolcas polírozásával és a 70mm-es roadshow vetítések előkészítésével töltötte. De a megnézett filmek közül egészen határozottan sikerült kiválasztania, hogy melyik is nyerte el maradéktalanul a tetszését. [caption id="attachment_75138" align="aligncenter" width="811"]

Quentin Tarantino az Aljas nyolcas forgatásán.
Quentin Tarantino az Aljas nyolcas forgatásán.[/caption] Ma hajnalban tartották az Aljas nyolcas vörös szőnyeges premierét, ennek apropójából merült fel a kérdés egy francia újságíróban. Tarantino rövid gondolkozás után George Miller kritikuskedvenc filmjét, a Mad Max - A harag útját nevezte meg abszolút kedvencének.
Mindenképp a Mad Max - A harag útját mondanám. Van otthon egy 35mm-es verzióm és a házamban láttam először. Egyik hétvégén leültem és háromszor is megnéztem, viszont eleinte vonakodtam tőle. Úgy voltam vele, hogy Mad Max Mel Gibson nélkül? Hagyjuk! Egy olyan világban, ahol Mel Gibson létezik, hogyan lehetséges, hogy Tom Hardy-t választják főszereplőnek? Egy időben még lázadni is akartam ellene, aztán láttam a filmet és elismerem, szörnyen jó és ő is jó választás volt a szerepre.
Az előző években Tarantino olyan címeket nevezett meg kedvencének, mint a Toy Story 3 (2010-ben) és az Éjfélkor Párizsban (2011-ben), de az idei választása - még ha nem is látott sok filmet - olyan döntés, amivel sokan egyet értenek. Az egyik legrégebbi amerikai filmes testület, a National Board of Review of Motion Pictures (NBR) az év filmjének választotta a 70 éves George Miller posztapokaliptikus akcióparádéját. Ezen felül a film még mindig versenyben van a legjobb vizuális effektekért járó Oscar-díjért is. A 88. Oscar-gála jelöltjeit Január 14-én jelentik majd be.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.