Hirdetés

R.E.M. - avagy a magyar blogger filmet készít

|

Hirdetés

A kritikus számtalanszor megkapja azt a vádat egy-egy mozi kapcsán, hogyha nem tetszik neki, akkor csináljon jobbat. 2014 nyarán pár magyar blogger fogta magát és kísérletet tett eme tétel bizonyítására. Mint azt olvasóink tudják, nem szokásunk effajta - nevezzük jelen esetben - kísérleti filmekről beszámolni. Amiért ez most mégis az a bizonyos szabályt erősítő kivétel, hogy oldalunk egyik szerkesztője (szerény személyem) is eme projektnek a részese volt, mint az egyik főszereplő. Szívesen belemennék sztorizgatásokba, hogy hogyan kerültem a projektbe, milyen volt minden hétvégén forgatni, olykor igazodva a képlékeny időjárási viszonyokhoz, a szokásos felmerülő problémák, mint a technikai berendezés öntudatra ébredése, amelyek nem voltak összhangban a rendezői instrukciókkal, a színészek az olykor belesülő szövegeikkel (ezek 90%-a hozzám köthető), vagy a forgatási szünetekben történt filmes diskurzusok. Utóbbi esetében ellehet képzelni, hogy mi történt, ha egy szobában mindenki valamilyen filmes oldalt képviselt és bedobott a közösbe valamilyen mozit. Ez viszont most nem az effajta sztorik helye (majd az Oscar köszönő beszéd után esetleg), hanem a film történetéé, ami nagyvonalakban a következő: Joe, az éppen elvonóról hazafelé tartrva belefut különc tudós szomszédjába Márkba, aki tesz neki egy visszautasíthatatlan ajánlatot legújabb kísérleti találmányával kapcsolatban. A géppel a srácok képesek belépni mások álmaiba, azonban a kezdeti izgalmak - ahogy az lenni szokott - egyre inkább kicsúsznak az irányításaik alól és a valóság válik egyre inkább egy lidérces álommá. A lelkesedés végre beérni látszik, ugyanis a film egy egyszeri és megismételhetetlen vetítés keretében kerül vászonra március 8.-án a Sugár mozi Spielberg termében. Erre az alkalomra pedig szeretnénk kisorsolni 3 darab páros jegyet, amennyiben megválaszoljátok az alábbi (wikipédiás segítséget nyugodtan igénybe vehető) kérdést, ha lehet minél tömörebb formában péntek délig:

Mi az a R.E.M fázis?
A válaszokat "R.E.M." jeligére várjuk a cinestar@project029.hu email címre. Alább a film posztere és jelenetképei, valamint maga az előzetes is abszolválható a kíváncsibbak pedig ráleshetnek a film Facebook oldalára is.   [gallery ids="45642,45643,45644,45645,45646,45647,45648,45649,45650"]   https://www.youtube.com/watch?v=AUTXLT6CwiQ
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.