Hirdetés

R-es besorolással érkezik a Death Note film

|

Hirdetés

Hollywood iszonyatos tempóban adaptálja a különböző képregényeket és könyveket (Csak az elmúlt néhány hónapban négy Stephen King regény adaptálását jelentették be), szóval sajnálattal nézzük, hogy miért nem mondható el ugyanez a japán mangákra és animékre. Talán nincsenek úgy beépülve az amerikai köztudatba, mint Mr. King irományai? Talán attól félnek, hogy a fordítás során elvesznek a lényeges mondanivalók? Vagy csupán az aggasztja őket, hogy egyes mangák történetei sokkal mélyebb és kellemetlenebb témákat boncolgatnak, mint az (eddig látott) képregényfilmek? Bármi is legyen a valódi indok, a Warner Bros. közelgő Death Note adaptációja mindent megváltoztathat és felnyithatja azoknak a filmeseknek a szemét, akik eddig távolságot tartottak ezektől a mangáktól. Sajnos a készülő projektről egyelőre nem sokat tudni, viszont az már biztos, hogy Adam Wingard (The Guest, Youre Next) fogja rendezni a filmet, amiben a Csillagainkban a hiba sztárja, Nat Wolff kapta a főszerepet. A rajongók számára azonban nem csupán az a fontos, hogy a megfelelő emberek keltsék életre a történetet, hanem az is, hogy kellő komolysággal álljanak hozzá a sötét sztorihoz, azaz a korhatár besorolás is jól legyen belőve. Most már emiatt sem kell aggódnunk, hiszen Roy Lee, a film producere elárulta, hogy:

Egyértelműen felnőtteknek készül. Kizárt dolog, hogy R-esnél alacsonyabb besorolást kapjon. A Death Note lesz az egyik első manga adaptáció, ami nagyon földhözragadtnak hat majd, de mégis lesznek benne fantasztikus elemek.
Tsugumi Ohba író története, Takeshi Obata illusztrációin keresztül "egy középiskolás srác történetét meséli el, aki egy természetfölötti füzetre bukkan, amelynek segítségével bárkit képes megölni, ha leírja az áldozat nevét a füzet lapjaira". A Death Note valóságos legenda a manga rajongók körében, amit 2006-ban már anime formában, majd pedig két élőszereplős japán filmben is adaptáltak, amit még egy spinoff is követett. Az amerikai feldolgozást 2011-ben jelentette be a Warner Bros., és akkor még a Vasember 3-mat jegyző Shane Black állt a projekt élén, de egyik dolog jött a másik után és most Wingardon a sor, hogy végre elkészítse a filmet.
Adam most arra vár, hogy hivatalosan is zöld utat adjunk előtte, és már a szereplők is megvannak. Nem emlékszem, hogy szóltunk-e már róla, meg kellene néznem az oldalt, úgyhogy inkább nem lövök le semmit. De az biztos, hogy még idén el szeretnénk készíteni a filmet.
Tehát úgy fest, hogy lassan minden készen áll, sőt szeptemberben már hallottunk olyan pletykákat, hogy a forgatás tavasszal veszi majd kezdetét, szóval reményeink szerint hamarosan még többet tudunk meg a Death Note moziról. Örültök az R-es besorolásnak?
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.