Hirdetés

Rachel Weisz nem kér a női James Bondból

|

Nem mindenki tartja jó ötletnek, hogy megcseréljék az egyik leghíresebb filmes kém nemét.

Hirdetés

A The Telegraphnak adott friss interjúja során számolt be Rachel Weisz arról, hogy kifejezetten ellenzi James Bond nemének felcserélését. A színésznő úgy gondolja eredményre vezetőbb lenne, ha a nők saját és egyedi karaktereket kapnának a vásznon, ahelyett, hogy ismert férfi szerepekbe belebújtatva próbálják meg kiharcolni egyenlőségüket. Weisz elmondta, hogy Ian Fleming szerző szándékosan írta férfinak Bond karakterét, akinek nagyon jellegzetes viszonya van a nőkkel. Bond nemcseréje megfosztaná a karaktert attól a fontos tulajdonságától, ami a nőkkel szembeni viszonyából fakad.

Hirdetés

Természetesen a színésznő is azt szeretné, ha még több nő érvényesülhetne a szakmában, és többre tartanák őket egyszerű mellékkaraktereknél vagy a főhős szerelménél. Weisz a következő megoldást kínálja a problémára:

"Miért nem alkotod meg a saját történeted, ahelyett, hogy valaki más vállára állnál és óhatatlanul is összehasonlítanának a férfi elődökkel? A nők csodálatosak és érdekesek. Megérdemlik, hogy saját történeteket kapjanak."

Nem is tudnánk jobban egyetérteni Weisz kisasszonnyal. Néhány éve már a levegőben van, hogy a következő Bond akár nő is lehet és miután kétessé vált Daniel Craig visszatérése a kémfranchise-ba még inkább megindultak a találgatások. Ha valakinek, akkor Weisznek biztosan van némi rálátása a háttérben játszódó folyamatokra, hiszen 2011 óta Craig felesége.

Az már korábban megerősítésre került, hogy Daniel Craig legalább még egyszer vissza fog térni Bond szerepében a 2019. november 8-ra kitűzött filmben, ami jelenleg rendező nélkül áll. Hogy utána ki lép a szerepbe, azt nehéz lenne megjósolni. Talán a legjobb ötlet az lenne, ha néhány évig pihentetnék a James Bond filmeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.