Hirdetés

Rakka - Nézd meg Neill Blomkamp sci-fi rövidfilmjét

|

Sigourney Weaver is felbukkan a földönkívüli megszállásról szóló alkotásban.

Hirdetés

Neill Blomkamp (District 9, Elysium, Chappie) saját stúdiója, az Oats bemutatta első rövidfilmjét, amiben Sigourney Weaver is fontos szerepet kapott. Az Oats Studios célja az, hogy kísérleti jelleggel készítsen különböző rövidfilmeket, amelyek a YouTube-on és a Steam-en lesznek megtalálhatók.

Hirdetés

Blomkamp Twitteren korábban megerősítette, hogy ez az első fejezet egy háromrészes mini sorozatból áll, amelyek egyenként nagyjából 20 percesek. Ha a projekt megtalálja a közönségét, akkor lesz lehetőség a folytatásra.

"A célunk az, hogy megtudjuk tetszik-e a nézőknek és, hogy hajlandóak lennének-e fizetni a 2. fejezetért. A jelenlegi részek túl rövidek ahhoz, hogy pénzt kérjünk értük."

A The Verge-nek adott interjúja során a filmkészítő bővebben is kifejtette, hogy miért éppen az elsősorban videójátékoknak szánt platformon, a Steamen mutatják be a rövidfilmeket.

"Sokat gondolkoztam rajta, mire előálltam az ötlettel. Kellett egy hely, ahol értékesíthettük a rövidfilmeket, de úgy éreztem, hogy az iTunes és hasonló szolgáltatások óriási hiányt szenvednek önmagán a film eladásán túl. Más szóval: nem igazán van a felhasználóknak lehetőségük arra, hogy benézzenek a kulisszák mögé. Minél jobban törtem rajta a fejem, annál erősebben kezdtem azon gondolkozni, hogy 'Mi lene, ha a felhasználók megnézhetnék az összes 3D-s fájlt, amit a vizuális effektekhez használtunk?' Mi lenne, ha mindezt odaadnánk a film mellé és mindenki kirenderelhetné saját magának? Vagy mi lenne, ha a nyersanyagokat adnánk oda és bárki úgy vághatná meg, ahogyan neki tetszik? Plusz akkor már a zenét és a színészek hangalámondásait is. Nyitottá szeretném tenni az egészet, hogy az emberek a saját szájízükre formálhassák.

Miután rájöttem, hogy az iTunes és társai nem lesznek jók erre, az olyan játék platformok felé kezdtem el mozogni, mint a Steam. Úgy éreztem, hogy a Valve egy igazán remek cég, mindig is nagy tiszteletben tartottam őket. Szóval elkezdtünk abba az irányba mozogni, hogy az alkotásaink megjelenjenek a Steamen és már ezen munkálkodunk két éve."

Nektek bejön Blomkamp újszerű megközelítése? Mi a véleményetek a Rakkáról, szeretnétek látni a folytatását? Írjátok meg kommentben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.