Hirdetés

Rangos díjban részesül Johnny Depp

|

A díj életműdíjként funkcionál.

Hirdetés

Johnny Deppre finoman szólva is rájár a rúd mostanság Hollywoodban, hiszen egykori felesége, Amber Heard olyan vádakkal illette a színészt, amelyet nem tudott perdöntő bizonyítékokkal cáfolni. Így bár megoszlanak a vélemények ártatlanságát illetően és sokan Heardöt állítják be az abúzusok elkövetőjének, alapvetően Depp lett az, aki kegyvesztetté vált Hollywoodban. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a világ más táján ne ismernék el a munkásságát. 

Hirdetés

A hamarosan megtartandó San Sebastian Filmfesztiválon ugyanis az idei életműdíjat, azaz a Donastia-díjat nem más, mint Depp fogja megkapni - mintegy elismerve ezzel sokoldalúságát és tehetségét (nehéz vitatni, bár remélhetőleg nem a Mortdecaira gondoltak eközben). Magát a díjat 1986-ban osztották ki először, ekkor Gene Tierney és Gregory Peck kapta meg, de az évek során olyan nívós színészek is részesültek az elismerésben, mint Michael Douglas, Judi Dench, Al Pacino, Meryl Streep, Sir Ian McKellen, vagy éppen - legutóbb - Penélope Cruz és Donald Sutherland. Maga a ceremónia szeptember 17-től 25-ig fog tartani, ekkor fogják a díjat is átnyújtani. 

Maga a díj és az elismerés egyébként egyben értelmezhető akár egyfajta burkolt beszólásként is Hollywood felé - hiszen ezzel a fesztivál kvázi felkarolja a sztárt és jelzi, hogy nem hajlandó beállni a sorba, már ami a kegyvesztettséget illeti. Érdemes megjegyezni mindezek mellett, hogy a szintén "kiátkozott" Woody Allen legutóbbi filmjét is náluk vetítették először (a Rifkin's Festival-t), úgyhogy ebben a díjazásukban jelenleg semmi meglepőt nem találhatunk. Egyben felmerül az örök érvényű kérdés: vajon - feltételezve, hogy Heard igazat mondott - kiátkozhatunk-e és ignorálhatunk-e egy színészt annak minden tehetségével és pazar filmes szerepléseivel együtt, pusztán a vádakra alapozva? Kevesebbek lesznek-e azok a filmek, amelyekben ő játszott, csak azért, mert ilyen vádak érték őt? A kérdés persze elméleti, megválaszolni nehéz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.