Hirdetés

Ready Player One – Spielberg-et a telefonjukba temetkező tinik inspirálják

|

Hirdetés

Nem túl sok információt kaptunk még, amióta tudjuk, hogy Steven Spielberg fogja rendezni Ernest Cline világhírű regényének adaptációját, a Ready Player One-t. Felreppent pár pletyka, hogy ebben a filmben visszatérhet a nyugdíjazásából Gene Wilder – ha viszont a hivatalos híreknél maradunk, akkor még csak a női főhőst megformáló színésznő személyét tudjuk, aki Olivia Cooke (Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni) lesz. Most azonban valamelyest tisztábban láthatjuk, hogy milyen alkotásra számíthatunk 2017 decemberében, amikor a mozikba kerül a Ready Player One.

READY

Spielberg a USA Today-nek nyilatkozott a Ready Player One filmváltozatával kapcsolatban, és a rendező először is fontosnak találta kiemelni, hogy nem akarja ezt a filmet úgy megcsinálni, hogy az a 80-as években készített munkáira hasonlítsanak. Hozzátette: a Ready Player One arra fog rávilágítani, milyen hatással van a modern technika a fiatalabb generációkra, és ennek milyen káros hatásai lesznek majd a jövőben. Elmondta, hogy nagy hatással volt rá, amikor például azt látta, hogyan viselkednek a gyerekei és azoknak barátai:
„A gyerekek körülbelül egy fél órát, ha szocializálódnak. Amikor bemegyek a konyhába, nyolc vagy kilenc lány ül mindenfele, és mindannyian a telefonjukat nézegetik, Snapchat-elnek, SMS-eket írnak, Twittereznek és olvasgatnak. Mindannyian annyira bezárkóznak.”
Majd hozzátette:
„Ez a film nem csak azt fogja megmutatni, hogy miért érdekes a való világban élnünk, hanem azt is, hogy mit veszítünk, ha nem így teszünk. ”
A Ready Player One című könyv története egyébként 2044-ben játszódik, ahol mindenki az OASIS nevű virtuális valóságba menekül saját élete elől. Csakúgy, mint a gimnazista Wade, akinek a többiekhez hasonlóan életcélja, hogy megtalálja az OASIS kincsét. Ezért kincsért azonban sokan bármire képesek, Wade élete pedig veszélybe kerül, amikor sikerül megfejtenie az OASIS első rejtvényét.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.