Hirdetés

Rekordáron talált gazdára egy ritka Pókember képregény

|

Hirdetés

Nem mindennapi aukcióra került sor múlthét csütörtökön, ugyanis az 1962-es, Marvel Comics-féle Amazing Fantasy #15 képregény egyik ritka, szinte kifogástalan (a 10-ből 9.4-es minőségűre értékelt) példányát adták el, amelynek legfőbb vonzereje, hogy ebben debütált a történelem során először Pókember. A falmászó-rajongók ereklyéje 454,100 dollárért, azaz több mint 126 millió forintért kelt el, amely az aukciót vezető Heritage Auctions statisztikái szerint a legnagyobb összegű nyilvános árverés volt egy Pókember képregény esetében valaha (a The Associated Press azért hozzátette, hogy csak egy 2011-es, privát aukción kelt el ugyanebből a példányból egy szintén közel kifogástalan kiadás nagyobb áron, azért 1.1 millió dollárt fizettek). https://www.youtube.com/watch?v=idqUk9iOk7g Bár a ritka Pókember képregény vásárlója inkognitóban kívánt maradni, azt viszont tudjuk, hogy ki adta el neki: egy 60 éves New York-i lakos, Walter Yakaboski volt az, aki még 1980-ban szerezte meg az aukció tárgyát, "mindösszesen" 1200 dollárért (körülbelül 334 ezer forintért). Waltert egyébként nemrég elbocsájtották az állásából, korábban pékként dolgozott, azonban az Amazing Fantasy #15-ből és más vintage képregényekből származó bevételeiből azt tervezi, hogy fenntartja a család tulajdonában lévő farmot, amit ő és testvére örökölt pár évvel ezelőtt.

amazing-fantasy15-2-625x985
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.