Hirdetés

Rekordösszeggel nyitott a Batman v Superman!

|

Hirdetés

Szinte mindenki kiváncsian várta, milyen bevételt fog produkálni a Warner és a DC idei egyik nagyágyúja, a Batman v Superman. A film megjelenése előtt már érkeztek aggasztó jelek, a bemutató utáni kritikai vélemények pedig egyenesen a porba döngölték a filmet (pl.: rotten tomatoes-on 29%-on áll a film, ami enyhe túlzásnak tűnik annak fényében, hogy pl.: a híresen rossz 2003-as Daredevil 44%-on áll, de a Pókember 3 is megelőzi...), így a stúdió 250 millió dollárból készült alkotásának (melyben a hatalmas marketing költsége még benne sincs) meglehetősen nagy számokat kellett produkálnia ahhoz, hogy ne legyen bukás, és ne dőljön dugába a stúdió Szuperhős Filmes Univerzumáról szőtt álmai. Most, hogy eltelt az első hétvége, és megérkeztek az első adatok, nézzük is hát meg, mit produkált a két gigász összecsapása. Ha a film amerikai bevételi számai lettek az erősek, akkor az egész világra kiterjedő eredményeket (az első öt nap alapján) nyugodtan nevezhetjük lehengerlőnek, Az igazság hajnala ugyanis elsöpörte a nemzetközi piacot, összesen 254 millió dollárt zsebelt be a hétvégén (több mint 40.000! vásznon 66 országban). Ez összeadva a 170,1 millió dolláros észak-amerikai bevétellel a film jelenleg 424 milliós bevételnél jár! Van oka tehát az örömre a Warner-nek és a DC-nek. A szuperhős filmek közül egyébként a Batman v Superman produkálta a legnagyobb nemzetközi nyitóhétvégét, valamint a legjobb márciusi nyitányt is megkaparintotta (ezt Az éhezők viadala első részétől orozta el). Ezeken kívül a stúdió eddigi legjobb nyitányát kreálta Kínában, és minden idők második legnagyobb nemzetközi nyitása is a nevéhez fűződik (csak a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. része előzi meg). Csak Kínában a Batman v Superman kb. 57,3 millió dollárt szedett össze 16.000 vásznon, de a film nagyon jól nyitott az Egyesült Királyságban (21,9 millió dollár 1700 vásznon), Brazíliában (12,2 millió dollár 1330 vásznon), Koreában (10,5 millió dollár 1696 vásznon) és Ausztráliában is (10 millió dollár 535 vásznon). Innentől kezdve már csak azon múlik a film bevételi sikere, hogy milyen számokat hoz a továbbiakban, de ha nem esik nagyot a nézőszám, jó eséllyel ugorhatja meg az 1 milliárdot, és törhet magasabb babérokra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.