Hirdetés

Remekül nyitott a Godzilla vs. Kong a mozik pénztárainál

|

A körülményekhez képest persze.

Hirdetés

Megérkeztek az első mozis bevételi adatok a popkultúra két legnépszerűbb óriásszörnyének, Godzillának és King Kongnak az összecsapásáról, és bár a világ jelentős részén a filmszínházak továbbra is zárva vannak, a körülményekhez képes meglehetősen erős nyitányt produkált.

Hirdetés

A Warner Bros. és a Legendary Pictures epikus összecsapása mindenképp pozitív jel lehet az idei évre nézve, 2019 decembere óta ugyanis a legnagyobb IMAX nyitóhétvégével büszkélkedhet, amit egy hollywoodi filmnek sikerült elérnie. 40 ország 891 vásznáról 12,4 millió dollárt gyűjtött össze, a legtöbb bevétel pedig természetesen Kínából jött be, ahol szinte már a járvány előtti időket idézve üzemelnek a mozik. Itt 9,4 millió dollárt termelt a film csak az IMAX-vetítésekből, ami a teljes kínai jegypénztárnak a 14% -át tette ki a piacon.

Világviszonylatban jelenleg 121,8 millió dollárnál jár a film, ennek az összegnek pedig 10%-a jön az IMAX-vetítésekből annak ellenére, hogy a vetítések számának mindössze 1%-át teszi csak ki az IMAX. A héten azonban ez a szám biztos, hogy tovább fog bővülni, világszerte legalább 1170 IMAX vászonra, hiszen március 31-én Észak-Amerikában is útjára indul a film - moziban és az HBO Maxon egyszerre - , a mozis előértékesítések alapján pedig már most sikernek tűnik a film, hiszen sok helyen az összes jegy elkelt rá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.