Hirdetés

Rendezője szerint a Zöld Lámpás bizonyos szempontból sikersztori

|

Martin Campbell szerint művének igenis van egy komoly érdeme, amiről ritkán esik szó.

Hirdetés

A 2011-ben debütált Zöld Lámpás nem igazán váltotta be a hozzá fűzött vad reményeket. Kevésbé óvatosan fogalmazva pedig jószerivel minden fronton megbukott, mert azon túl, hogy a kétszázmillió dollárra taksált gyártási költségvetését is alig hozta vissza, kritikailag is elhasalt. Az oktatandóan rossz CGI-effektekkel teli, gyengén megírt és halmazati büntetésnek még az ihletforrást is felettébb lazán kezelő mű így hamar közröhej tárgyává avanzsált. 

Hirdetés

Beszédes, hogy a címszereplő Hal Jordan-t megformáló Ryan Reynolds Deadpool bőrébe bújva többször is viccelődött karrierje ezen mélypontjával, és általában véve sikk lett belerúgni egyet a pocsék alkotásba, mint például az alábbi promóciós videó végén is: 

A direktori teendőket ellátó Martin Campbell sem kivétel. Nemrég egy, a Screen Rantnek adott interjújában igen elegánsan vallotta be, hogy teljesen tisztában van azzal, hogy mekkora bakot is lőtt. Amikor ugyanis szóba került a reputációját besározó akció-sci-fi, és az, hogy Reynolds a forgatás alatt ismerte meg a feleségét, Blake Lively-t, így nyilatkozott:

"Igen, én hoztam őket össze! Ez egyértelműen annak a filmnek a sikere. Egyébiránt mindketten nagyszerű emberek. Blade páratlanul szórakoztató. Minden reggel sütiket sütött nekünk. Ő maga sütötte, és elhozta nekünk a forgatásra, és Ryan is nagyszerű fickóként viselkedett. "

Vagyis egyetlen erénynek a frigy megkötésének nem éppen szakmai szempontját hozta fel.

Campbell karrierje egyébként szerencsére túlélte a kudarcot. Idén a 2003-as, belga Az Alzheimer ügy Memory-nak keresztelt remake-jével jelentkezik. Ebben Liam Neeson alakítja a betegsége miatt egyre súlyosabb problémákkal küzdő bérgyilkost.

Egyetértetek a rendező igencsak sajátos humorú meglátásával?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.