Hirdetés

Ridley Scottot életműdíjjal jutalmazzák

|

Majdnem elsiklottunk felette, de az Alien franchise és még számos kultikus film atyja, Ridley Scott munkásságát hamarosan méltó módon ismerik majd el.

Hirdetés

Ha fel kellene sorolni Hollywood jelenlegi legbefolyásosabb rendezőit, akkor valószínűleg mindenki toplistáján ott szerepelne Ridley Scott. A 78 éves direktor jövő évtől már díjjal is bizonyíthatja rátermettségét a legjobbak között, hiszen az Amerikai Rendezők Szövetsége (Director's Guild of America, DGA) februárban életmű díjjal fogja kitüntetni Scottot az eddigi rendezői munkásságáért.

Hirdetés

Scott a 69. DGA díjkiosztón, február 4-én kapja meg a megtisztelő trófeát, amit a Szövetség jelenlegi és korábbi elnökei egyöntetűen szavaztak meg a rendező számára, aki így olyan neves kollégákhoz csatlakozhat, mint Steven Spielberg, Martin Scorses, Alfred Hitchcock vagy Orson Welles. Paris Barclay, a DGA regnáló elnöke a hivatalos bejelentéskor Ridley Scott azon különleges képességét méltatta leginkább, hogy Scott képes volt minden olyan műfajban maradandót alkotni, ahol kipróbálta magát.

A többség számára természetesen a sci-fi filmek keresztapái között van számon tartva az Aliennel, a Szárnyas Fejvadásszal vagy a tavalyi Marsival, de ne feledjük el, hogy a történelmi ihletésű Gladiátorral bezsebelhetett 5 Oscar-díjat is, valamint ezen kívül a háborús (A sólyom végveszélyben), illetve a gengszter (Amerikai gengszter) zsánerben is megfordult. A következő Alien előzmény (Alien: Covenant) után pedig a western műfajba is beköszön, a Wraiths of the Broken Land című projekttel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.