Hirdetés

R.I.P. – Elhunyt Hollósi Frigyes

|

A Jászai Mari-díjas érdemes művészt és színművészt szerdán, 71 éves korában érte a halál. A Nemzeti Színház és a Katona József Színház saját halottjának tekinti.

Hirdetés

A jellegzetes, mély orgánumú színész a filmrajongók számára sem ismeretlen, hiszen olyan filmekben játszott, mint az Egészséges erotika, a Hamis a baba, a Csapd le csacsi, vagy a Szabó István rendezte A napfény íze. Sorozatokban is rendre feltűnt, mint a Família Kft., az Angyalbőrben, de ki ne emlékezne a Kisváros Járai alezredesére.  A legtöbben persze a hangjáról ismertük, mivel számtalan klasszikus szinkron fűződik a nevéhez, mint például a Star Wars Darth Vader-e – akit a megannyi újra kiadás és szinkronizálás mellett a már szintén az égi társulatot dicsőítő, 2005-ben eltávozott Kránitz Lajos és a 2009-ben elhunyt Kristóf Tibor is megszólaltatott – a Csengetett Mylord? Mr. Stockes-a, a Harry Potter-sorozat Hagrid-ja, vagy legutóbb a Lorax című animációs film címszereplője. Olyan nagy nevű színészeket is megszólaltatott pályája során, mint amilyen John Goodman, Danny Glover vagy J.T. Walsh. Halála újabb hatalmas űrt hagyott nem csak a magyar színházi életben, de a filmek világában is.  Nyugodjék Békében!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.