Hirdetés

Elhunyt Rip Torn, a Men In Black-filmek sztárja

|

Z ügynök hazatért.

Hirdetés

88 éves korában, szerdára virradóra elhunyt Rip Torn, amerikai színész. A hírt a színész menedzsere jelentette be. Tornt családja körében, connecticuti otthonában érte a halál. Az 1931-es, texasi születésű színész - aki egyébként az Oscar-jelölt Sissy Spacek (Carrie, JFK, A segítség, The Old Man And The Gun) unokatestvére - eredetileg gazdának tanult, végül egy hirtelen váltással 1957-ben mégis a színészetnél kötött ki.

Hirdetés

New Yorkban Lee Strasberg színi tanodájában tanult, ahol nem kisebb rendező, mint Eli Kazan (A rakparton, A vágy villamosa, Édentől keletre) fedezte fel, ő pedig egyenesen az új Marlon Brandót és James Deant látta benne. Noha Torn végül nem lett ekkora név, filmográfiájában számtalan tévés-, mozis- és szinkronszerep található. Hosszú filmes karrierjében olyan filmekben és sorozatokban bukkant fel, mint a Kojak, A vadak ura, az Airplane II., a Hóbortos vakáció John Candy-vel, a Tranzit a mindenhatóhoz Meryl Streeppel és Albert Brooksszal, a Wonder Boys-ban Michael Douglas, Robert Downey Jr. és Tobey Maguire oldalán láthattuk, de ő szinkronizálta Zeuszt a Disney-féle Herkulesben is, vagy például Héphaisztoszt a God of War III videojátékban.

Broadway szerepei mellett további sikereket az HBO The Larry Sanders-showjában könyvelhetett el. Leghíresebb szerepe azonban kétségtelenül Z ügynök volt az első kettő Men in Black - Sötét Zsaruk filmben - a harmadikban, valamint a Men in Black - Sötét Zsaruk a Föld körülben az ügynökség vezetését már Emma Thompson O ügynöke látta el - és kifejezetten kultikus szerep jutott neki a prosztó O'Houlihan edző szerepében, a Kidobós - Sok flúg disznót győz című filmben. Nyugodjék békében!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.