Hirdetés

Robert Downey Jr. a Marveléhez hasonló moziverzumot építene Sherlock Holmes köré

|

A színész ambiciózus elképzeléssel állt elő.

Hirdetés

A rajongók egészen 2011 óta várják a Robert Downey Jr. és Jude Law szereplésével készült népszerű Sherlock Holmes-széria régóta ígérgetett folytatását, ami bár Guy Ritchie helyett ezúttal Dexter Fletcher rendezésében végre alakulóban is van, Downey azonban ennél is nagyobb terveket dédelget Sir Arthur Conan Doyle világával kapcsolatban.

Hirdetés

Feleségével és egyben producer társával, Susan Downey-val (akivel az HBO-s Perry Masont is felügyelte) a Fast Company Innovation Festival keretein belül beszélt arról, hogy az MCU-hoz hasonló filmes univerzumot szeretne építeni Sherlock Holmes köré, ami akár már a harmadik filmmel elindulhatna. Miután bő egy évtizeden át alakította Vasembert, a színész előtt nem ismeretlen a formula, mindazonáltal ígérete szerint a próbálkozásuk nem csupán annak a lemásolása lenne, a modell ugyanis manapság már jóval sokrétűbbé vált.

Miért csinálnánk egy sima harmadik felvonást, ha nem vihetnénk tovább belőle karakterek útját olyan filmekben, amelyek más idők és elemek bemutatásával a saját jogukon is valódi gyöngyszemek lehetnének? Nem láttunk még korábban rejtélyre épülő moziverzumos törekvéseket, és Conan Doyle továbbra is a zsáner legmeghatározóbb alakja.

Miközben Benoit Blanc és Hercule Poirot összevont szemöldökkel olvassa Downey nyilatkozatát a "rejtélyverzumos" törekvésekkel kapcsolatban, Susan Downey is mesélt kicsit a Sherlock Holmes-moziverzummal kapcsolatos elképzelésekről:

Szerintünk van elég potenciál az új filmben ahhoz, hogy építsünk rá, és spinoffokban folytassuk az abban megismert karakterek történetét. Elég csupán a televíziós trendekre gondolni, amit a Warner Media is elkezdett kiépíteni az HBO-val és az HBO Max-szel.

A Sherlock Holmes 3-at 2021. december 22-én tervezik bemutatni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.