Hirdetés

Robin Hood: Origins - olyan lesz, mint a John Wick, csak íjjal és nyilakkal

|

A Robin Hood: Origins producere a színészekről, az akcióról és a film gonoszáról beszélt.

Hirdetés

Amikor a kiderült, hogy a Lionsgate új Robin Hood filmen dolgozik a legtöbbünkben az fogalmazódott meg, hogy "Oké, de miért?". A jólelkű tolvaj történetét ugyanis számtalanszor vitték már filmvászonra, a legutóbbi próbálkozás pedig (Ridley Scott és Russell Crowe ide vagy oda) nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Szóval mi teszi a Robin Hood: Originst olyanná, hogy érdemes legyen rá odafigyelnünk?

Hirdetés

Ezt a kérdést szegezték Basil Iwanyk elé, amikor a Collidernek lehetősége nyílt beszélnie a producerrel. Az első, és talán legfontosabb dolog a színészgárda. Az élen, a fiatal Robin Hood szerepében a Kingsman sztárját, Taron Egertont találjuk. Nottingham seriffjét Ben Mendelsohn alakítja, míg Eve Hewson játsza Mariant. Kicsi Johnt Jamie Foxx kelti életre. A tehetség tehát megvan, de mire lesz elég?

"Az elképesztő színészek mellett, úgy érzem, hogy a film megtalálja a kalandot, az izgalmat és Robin Hood hangulatát. Ez egy eredettörténet, amelyben egy fiatal srác háborúba megy, azt gondolva, hogy része lesz a nagy hadjáratnak, de rá kell ébrednie, hogy hülyeség az egész. Rájön, hogy hazudtak neki, és poszttraumás stresszel tér vissza egy olyan törött társadalomba, ami nem igazán fogadja őt vissza. A gazdagok még gazdagabbá válnak, míg a szegények egyre inkább elszegényednek. Az írónk, Joby Harold egy nagyon allegórikus és kortárs forgatókönyvet készített, ami egyben fiatalos is, de nem úgy mint a fiatal-felnőtt filmek, hanem azt a dühöt és energiát adja át, amelyet egy 25 éves ember érez."

Iwanyk azzal folytatta mondandóját, hogy elmondta, a Robin Hood: Origins akció jeleneteihez, és kaszkadőr munkáihoz a John Wickből merítettek ihletet:

"Robin Hood ábrázolása, az elképzelésünk, a produkciós dizájn és a kaszkadőr mutatványok, sokat ezek közül a John Wick inspirálta. Amit mi íjjal és nyilakkal teszünk, az hasonlít ahhoz, amit Keanu a fegyverével művel. A jelmezek egyszerűen teljesen másmilyenek, mint eddig bármely Robin Hood filmben."

A producer azt is elárulta, hogy miként sikerült leszerződtetniük Ben Mendelsohn-t, aki épphogy csak végzett a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet munkálataival.

"Otto [Bathurst] egy csillag, ő a mi rendezőnk. Elvégzi a munkát, és ezért olyan sokszínű a színészgárdánk. Jamie Foxx, Ben Mendelsohn és Taron Egerton, ők mind különböző izmok, amikkel lehet villogni. És Ben, aki először nem akart rosszfiút alakítani, találkozott Ottóval és utána rögtön úgy gondolta: 'Óh! Ez a film nagyszerű lesz. Benne vagyok!' Akkor szereztük meg, amikor a Zsivány Egyes épp berobbantotta a kasszákat, szóval nem igazán volt kedve hozzá, de Otto meggyőzte."

Mendelsohn csatlakozása, ilyen hirtelen a Zsivány Egyes után, mindenképpen azt jelzi, hogy van potenciál a film forgatókönyvében és rendezőjében, hiszen biztosan sok-sok más ajánlattal is megkörnyékezhették a színészt. Hogy valóban megérte-e aláírnia azt 2018. március 23-án megtudjuk, amikor a Robin Hood: Origins a mozikba kerül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.