Hirdetés

Elhunyt Roger Moore

|

A harmadik James Bond és az egykori Simon Templar feje fölött most már igazi glória díszeleg.

Hirdetés

Tudjuk jól, hogy ez az élet rendje, és egy 89 éves színészlegenda esetében valahol természetesnek vesszük, mégis fájó Roger Moore távozása. A színész maga volt az angol úriember megtestesítője, elég ha az olyan nálunk is kultikus sorozatokra és azokban betöltött szerepeire gondolunk, mint Az Angyal Simon Templarja, a Minden lében két kanál Lord Brett Sinclair-je és természetesen az angolság egyik legemblematikusabb alakja, James Bond.

Hirdetés

Kevesen tudják, de eredetileg már a legelső James Bond is ő lett volna, ő viszont az 1962 és 1969 között, nálunk is nagy sikerrel futó Az Angyal címszerepét választotta, így a nála 3 évvel fiatalabb Sean Connery-nél kötött ki végül a szerep. A sors fura fintora, hogy amikor Connery kiöregedett a szerepből, és az egyszeri beugró, George Lazenby sem vált be, akkor jött a helyére Moore, aki a sorozatban mind máig számos rekordot tart, például ő volt a legtovább Bond, 12 évig 1973 és 1985 között (ezt a rekordot Daniel Craig még megdöntheti), 7 filmen keresztül (ez az előnye egyelőre behozhatatlan) és ő volt a legidősebb az eddig a karaktert megformáló színészek közül (58 éves), amikor az 1985-ös Halálvágtában leköszönt a szerepről, és az volt az egyetlen film a sorozatban (pont a kora miatt), amit utólag megbánt. Legalább annyian szerették a szerepben, mint amennyire utálták, amiben nem egy film minősége is közrejátszott, valamint sajátosan fanyar humora, amit ő kölcsönzött neki. A mindig kedélyes színész úgy tartotta, hogy a karaktert szükséges a humor szempontjából megközelíteni, elvégre milyen szuperkém az olyan, akiről a világ minden pontján tudják, hogy kicsoda.

A színészettől fokozatosan visszavonult - noha elvétve vállalt egy-egy szerepet, mint például Michael Caine oldalán a Telitalálatban, vagy a Spice Girls imázsfilmszerű borzadályában (Spice World), de legutóbb a magyar vonatkozásoktól sem mentes Jutalomjátékban bukkant fel saját magát alakítva  - és az UNICEF különleges nagykövete volt 1991-től, 2001 óta pedig a szervezet nagykövete. 2001-ben ütötte lovaggá a királynő, és többször járt Magyarországon is, és volt alkalma találkozni az őt magyarban számtalanszor megszólaltató Láng Józseffel is például akkor, amikor a Minden lében két kanalat szinkronizálták.

Moore egy ideje már rákbetegséggel küzdött, a hírt családja jelentette be twitteroldalán. A színész Svájcban hunyt el és Monacóban lesz a temetés, szűk családi körben. Ő az első a Bond-színészek sorában, aki eltávozott, de kedélyessége és humora, ami a filmjein keresztül áradt belőle mindig a filmrajongókkal marad. Nyugodjék békében!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.