Hirdetés

Második világháborús dráma készül egy ismerős arc tolmácsolásában!

|

A Függetlenség Napja rendezője ezúttal történelmi vizekre evez.

Hirdetés

A Cannes-i Filmfesztiválon került bejelentésre Roland Emmerich legújabb, az illetékesek becslése szerint cirka nyolcvan milliós büdzsével gazdálkodó projektje, amely a második világháború egy jelentős szegmensét lesz hivatott megfilmesíteni. A Függetlenség Napjával híressé vált rendező mögött is impozáns a sor, ugyanis az USA Network-ön tavaly debütált Colony írója, Wes Tooke, illetve Mark Gordon producer is csatlakozott már a produkcióhoz. Az Emmerich-Gordon páros egyébként már több ízben is dolgozott együtt korábban a Holnaputánon, így kétségtelen, hogy biztosabb kezekben nem is lehetne a produkció.

Hirdetés

Az 1942 június 4. és 6. között zajlott midway-i csatáról elkeresztelt dráma, a sziget térségén dúló amerikai és japán haditengerészet harcát mutatja majd be, melynek pikantériáját voltaképpen a jelentős japán túlerő ellenére bekövetkező, elsöprő amerikai dominancia adja meg.

A Midway egyébként nem az első filmtörténeti mű, amely hozzányúl az említett alaphoz, ugyanis a csata után pár hónappal látott napvilágot John Ford dokumentumfilmje, ami a tényleges csata képsorait vitte filmre, a dokumentálás során több ízben is megsérült rendező, valamint Joseph H. August tolmácsolásában. A történet azonban ténylegesen csak 1976-ban került a mozivászonra, Charlton Heston narrálásában és Henry Fonda főszereplésével, szintén Midway címmel.

Bár Emmerich még gőzerővel dolgozik a Stargate rebootján, azért mi szívből reméljük, hogy a rendező nem igényel majd a két produkció között túl hosszú pihenőt, ugyanis már éppen itt az ideje egy lebilincselő háborús mozinak!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.