Hirdetés

Ron Howard szerint van esély a Willow folytatására

|

Hirdetés

Napjainkban szinte minden film megkapja a maga rebootját, folytatását, ha Hollywood sikeresen hozzájut a jogokhoz. Nem csak képregényhősöket adaptálnak, hanem felélesztenek egykoron sikert arató, mára már kultfilmmé avanzsált címeket is, a régi és új rajongók megnyerése érdekében. Nem meglepő tehát, hogy manapság ismét szóba került a Willow folytatása. A film rendezőjét, Ron Howard-ot kérdezték meg ezzel kapcsolatban, aki elmondta, hogy nagyon szeretné megcsinálni a folytatást, ám szerinte a Lucasfilm jelenleg túl elfoglalt ehhez a projekthez. [caption id="attachment_73948" align="aligncenter" width="858"]

Warwick Davis a Willow egyik jelenetében.
Warwick Davis a Willow egyik jelenetében.[/caption] Howard ezt a kijelentését egy Reddit-es kérdezz-felelek alatt adta, miközben új filmjét a Tenger szívében-t népszerűsítette. Amikor a közkedvelt fantasy kaland folytatásának esélyeiről kérdezték a rendező egészen őszintén nyilatkozott a dolgok állásáról:
Jelenleg a Lucasfilm Kathleen Kennedy által vezetett csapata, aki egyébként egy nagyon régi barátom, teljes kapacitással a Star Wars univerzumon dolgozik, ahogy ezt ti is láthatjátok. Szóval a jelenlegi körülmények között egy Willow folytatás nem éppen elsődleges feladat lenne, de Warwick Davis egy fantasztikus fickó és rendkívül tehetséges... ő Willow! Egy felnőtt Willow annyira király lenne, szóval én azt mondom, soha nem mond, hogy soha! 
A Willow ötletével George Lucas rukkolt elő még 1972-ben, ám végül 1985-ben sikerült csak tető alá hozni a projektet, amikor Ron Howard elvállalta a fantasy-kaland rendezését a Selyemgubó utómunkálatainak idején. Warwick Davis, aki a Willow megjelenésének idején, még csak 18 éves volt, a film szerepét a Star Wars VI: A jedi visszatér és az Ewoks - Harc az Endor bolygón-ban való szereplése után kapta meg. https://youtu.be/FOYoZCLAYpM Sajnos a Willow megjelenése nem aratott maradandó sikert a pénztáraknál, ugyanis csak 57.3 millió dollárt sikerült összeszednie, ez pedig a 35 milliós költségvetést tekintve nem olyan nagy eredménynek számít. Végül kultfilm státuszát az évek során érte el főként az egyedi hangulatú történetmesélésének köszönhetően érte el. Nem ez az első alkalom, hogy szóba került a történet felélesztése, ugyanis már 2005-ben Lucas és Warwick közösen fontolgatták egy sorozat ötletét, azóta pedig a film két főszereplője, Val Kilmer és Warwick is azt nyilatkozták, hogy nyitottak egy folytatásra. Bár a jelenlegi Star Wars lázat tekintve nem valószínű, hogy éppen a Willow következő részén agyalnak.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.