Hirdetés

Rowling négy új varázslóiskolával bővítette a Harry Potter-univerzumot

|

Hirdetés

Bár mindörökre a Roxfort marad a kedvencünk, tudjuk, hogy más varázslóiskolák is léteznek szerte a világban. Ezek közül eddig csak mindössze kettőt ismerhettünk, a negyedik, Harry Potter és a Tűz serlege című résznek köszönhetően: a rideg és szigorú Durmstrang-ot, valamint a franciaországi Beauxbatons-t. J. K. Rowling azonban most  - egy térképet is mellékelve – a Pottermore oldalán bemutatta a rajongóknak a varázsvilág másik négy legjelentősebb boszorkány- és varázslóképzőjét. Íme az Ilvermorny, a Mahoutokoro, az Uagadou és a Castelobruxo!

Wizarding-School-World-Map-Harry-Potter-Rowling-feature
 

Ilvermorny  [Ill - ver - morn - ee]

Ilvermorny-Harry-Potter-Rowling-625x273
Az Ilvermorny-hoz még nem került fel bővebb leírás – "Hamarosan!", ígéri a Pottermore. Egyelőre csak a helyét tudjuk: az Ilvermorny az Észak-Amerikában található varázslóiskola. Valószínűleg az USA-ban és Kanadában élő kis boszorkányok és varázslók tanulnak itt.  

Mahoutokoro  [Mah - hoot - o - koh - ro]

Mahoutokoro-Harry-Potter-Rowling-625x273

A Mahoutokoro egy kicsi iskola Japánban, a híre viszont annál nagyobb. Minami Iwo Jima vulkanikus szigetén helyezkedik el, a nebulók oktatása pedig már hét éves korban megkezdődik. Egyenruhájuk kezdetben rózsaszínű, amely változtatja a színét, amikor a diákok magasabb szintet érnek el tanulmányaikban: utolsó évre aranyszínűvé válik. A fehér köpeny a sötét varázslók jegye, hiszen ezt a színt tiltott fekete mágia használatakor veszi fel az elvarázsolt ruhadarab. Mahoutokoro kivételesen jó kviddics-csapatáról is híres. A legenda szerint az iskolába egy csapatnyi vakmerő roxfortos diák vitte el a sportot, amikor seprűnyélen akarták körberepülni a világot. Azóta a Mahoutokoro-ban töretlen népszerűségnek örvend a kviddics.  

Uagadou  [Wag-a-doo]

Uagadou-Harry-Potter-Rowling-625x273
Az Uagadou az Afrikában található leghíresebb varázslóiskola (több kisebb, szinte jelentéktelen intézmény is létezik) – és az egyik legrégebbi is, hiszen több mint ezer éve fogadja a kis boszorkányokat és varázslókat. Az Uagadou az asztronómia, az alkímia és az átváloztatástan tantárgyakra fekteti a legnagyobb hangsúlyt. Külön érdekesség, hogy az Uagadou az oktatás során mellőzi a pálcahasználatot: sokkal inkább kézmozdulatok segítségével varázsolnak. A Roxforttal ellentétben Uagadou nem bagolypostában értesíti leendő diákjait a felvételről, hanem úgynevezett „Álom Hírnökök” (Dream Messengers) segítségével, akiket az aktuális igazgató vagy igazgatónő küld.  

Castelobruxo  [Cass - tell - o - broo - shoo]

Castelobruxo-Harry-Potter-Rowling-625x273
A brazíliai őserdő legmélyén található a Castelobruxo, amely Dél-Amerika teljes területéről várja a diákokat. Az iskola kívülről egy amolyan „impozáns aranykockának” néz ki, de az arra tévedő muglik – csakúgy, mint a Roxfort esetében – csak egy ősi romnak látják az intézményt. Az illetéktelen behatolóktól a Caipora nevű, kicsi, bolyhos lények védik, akiknek furfangosságuk és csíntalanságuk nem ismer határokat. Bár nagyon is hasznosak a diákok védelme érdekében, bosszantó mivoltukat bizonyítja az az anekdota, miszerint Benedita Dourado, a Castelobruxo korábbi igazgatónője hangos kacagásban tört ki, amikor Armando Dippet (a Roxfort Dumbledore előtti igazgatója) Hóborcról, a kopogószellemről panaszkodott neki.  A Castelobruxo diákjainak képzése főként a gyógynövénytanra és a legendás lények gondozására fókuszál. Az iskola rendszeresen fogad cserediákokat is, akik Dél-Amerika mágikus növényeiről és állatairól szerezhetnek bővebb ismereteket ottlétük alatt.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.