Hirdetés

J.K. Rowling elnézést kért a kultikus karakter megöléséért

|

Az írónő sajnálja, hogy meg kellett ölnie a Harry Potter sorozat legkomplexebb figuráját.

Hirdetés

Ahogy arra egy közkedvelt internetes meme is rávilágít: míg George R.R. Martinnál az megy csodaszámba, ha a történeteit túléli valaki, J.K. Rowling köztudottan nehéz szívvel végez karaktereivel. Éppen ezért az elmúlt években rendre vezekelni szokott a rajongók előtt, amiért az olyan közkedvelt figurákat, mint Fred Weasley, vagy Remus Lupin megfosztotta a boldog befejezéstől. Feltéve, ha valaha is volt számukra olyan, habár Rowling korábban elismerte, hogy utóbbit nem akarta megölni. A mostani bejelentése viszont abszolút meglepő lehet.

Hirdetés

A hardcore Harry Potter-rajongók tudják, hogy május 2.-án volt a roxforti csata 19 éves évfordulója... ebből pedig azt is sokan kikövetkeztetik, hogy idén szeptemberben kezdi meg tanulmányait a Roxfortban Albus Perselus Potter és Scorpius Malfoy. Az írónő igencsak aktív a twitteren, és ezeken az évfordulókon mindig elnézést kér a fináléban megölt karakterek egyikéért. Most éppenséggel a legközkedveltebbért:

Rendben, itt van. Kérlek titeket ne kezdjetek komment háborúba, de idén szeretnék bocsánatot kérni (suttogóra fogja) Piton megöléséért. *fedezékbe bújik*

Mondani sem kell, hogy a Harry Potter rajongók úgy ki voltak éhezve egy ilyenre, mint orrontó furkász a Swarovsky ékszerekre. Természetesen az egyik tábor szerint Piton megérdemelte a sorsát, míg a másik oldal úgy vélte, kijárt volna neki egy második esély. A minap Rowling már egyébként felcsigázta a rajongókat, ugyanis amikor a Legendás állatok és megfigyelésük folytatásának kapcsán megkérdezték tőle, hogy a főhősnek, Göethe Salmandernek milyen alakú a patronúsa, csak annyit válaszolt:

SPOILER!!!

Vagyis kulcsfontosságú lehet a történet és/vagy a karakterfejlődés szempontjából. Rowling már az utolsó simításokat végzi a második rész forgatókönyvén, amely július-augusztus magasságában el is kezd forogni Angliában és Franciaországban egyaránt, hogy 2018 november 16.-án a mozikba kerülhessen. Szerintetek Piton milyen sorsot érdemelt volna igazából?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.