Hirdetés

Rozsomák és Taskmaster is benne voltak a Deadpool eredeti forgatókönyvében

|

Hirdetés

A film elsöprő anyagi és kritikai sikere ellenére, óriási csoda, hogy a Fox Deadpoolja elkészülhetett. Több mint egy évtized, rengeteg változtatás és a készítők kitartó elkötelezettsége kellett hozzá, de végre a mozikban van a film. Most Tim Miller rendező az EW-nek adott interjúja során felidézte a hosszú és nehézkes utat, ami idevezetett. Elsőként a stúdió reakciójáról beszélt, amikor prezentálta nekik Rhett Reese és Paul Wernick eszeveszett forgatókönyvét:

A Fox adott nekem egy számot. Azt mondták itt kell meghúznom a költségvetés határát, ha R-es besorolású filmet szeretnék. A számnak négyessel kell kezdődnie. Ekkor jött el az a pont, amikor a Fox felsőbb vezetői is vetettek rá egy pillantást. [A Fox elnöke] Tom Rothman csak annyit mondott, Nem. Nem értjük. azután, Tetszik a szenvedélyességed, de egyszerűen nem érdekel a szkript. Nem értem. Az igazat megvallva, néhány dolog megváltozott az idő alatt, hogy először elkezdtünk beszélni a filmről és, amikor bejelentettük a költségvetés igényünket. Mozikba került a Zöld Lámpás, ami nem segített Ryan karrierjén, ráadásul én egy első filmes rendező voltam. Ahhoz, hogy egy film elkészülhessen, szükséges a jó időzítés, a pénz és a tehetség mögötte.
A rendező azonban kitartóan kopogtatott minden ablakon és ajtón, amit csak talált. Volt, hogy kompromisszumokat is hajlandó lett volna kötni. Miller így számolt be erről az időszakról:
Szinte minden hónapban írtam egy e-mailt a Fox vezetőinek azzal a kérdéssel, hogy Kérem, kit kell meg megd****m, ahhoz, hogy elkészülhessen a film? Ők pedig mindig azt válaszolták, hogy Sajnos ez nem a megfelelő idő, de értékeljük az elkötelezettségedet. Rengeteg levelet küldtem nekik, a sz*rt is szétidegesítettem belőlük. Egyszer megérdeklődtem tőlük, hogy a PG-13-as verzió változtatna-e valamit a helyzeten, ezután megengedték, hogy kitisztítsam egy kicsit a forgatókönyvet. Kivettem belőle jó néhány anyázást és szexuális utalást, viszont az erőszakhoz egyáltalán nem kellett hozzányúlni. Rozsomák is össze vissza szurkálja az embereket a kezeiből kiálló kardokkal és az mégis boldogan PG-13-mas.
Ha pedig már az egyik legközkedveltebb X-Mannél járunk, a munkafolyamat egy pontján Rozsi szerepeltetése is felmerült:
Végeláthatatlan beszélgetéseket folytattunk más X-Menek bevonásáról. Az eredeti szkriptben Taskmaster is benne volt, ám túl drágának bizonyult. Voltak olyan verziók is, ahol Hugh Jackmant akartuk szerepeltetni. Rengeteg cameót próbáltunk elintézni, sok-sok embertől, de minél többen vannak, annál nagyobb káoszt teremtünk a stúdió számára. Megjártuk a poklot, mire végig mentünk azokon az X-Meneken, akiket szerettünk volna a filmben tudni. A stúdió mindegyikre azt mondta, hogy túl drága, túl drga, túl drága. Szóval végül azt mondtuk, na és mi a helyzet a Negaszonikus Tini Torpedóval, mire ők, Negaszonikus micsoda?
Szóval nem meglepő módon, a költségvetésbeli hiányoknak köszönhetjük a Brianna Hildebrand által alakított karakter felbukkanását a Deadpool filmben. Fura módon nagyon is illett a képbe ez az alig ismert fiatal mutáns, ám most, hogy a nagyszájú zsoldos ekkora sikereket aratott, nem lehetetlen, hogy a nagyobb X-Katonák is kiveszik majd a részüket a folytatásból. Na és persze az a bizonyos X-Force film összehozatala is napról-napra valószínűbbnek tűnik:
Azt hiszem a természetes fejlődés következő lépése Kábel, azután remélhetőleg pedig az X-Force. Nagyon örülnék neki, ha az X-Force is R-es lenne és élhetne az ezzel járó szabadsággal. Ha a Deadpool azt produkálja, amit várnak tőle [bevételileg], akkor az kifizetődhet ebből a szempontból is.
A Deadpool pedig kétségtelenül túlszárnyal minden elvárást és jóslatot, ráadásul nem is olyan régen Simon Kinberg producer is azt mondta, hogy el tudna képzelni egy R-es besorlású X-Forceot, úgyhogy valószínűleg már csak a Fox-on áll a dolog. Végre magunk mögött hagyhatjuk a 2009-es X-Men kezdtek: Farkas okozta álmatlan éjszakákat.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.